Alda Miletić na čelu labinskog HSU-a, Klaudio Korva istupio iz stranke

Alda Miletić na čelu labinskog HSU-a, Klaudio Korva istupio iz stranke

28.5.2010. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Politika

Hrvatska stranka umirovljenika jučer je održala Izvanrednu izbornu skupštinu. Predsjednik gradske organizacije HSU-a Labin, Josip Mohorović podnio je izvještaj o radu i financijski izvještaj. U daljnjem radu zalagati će se za razvoj gospodarstva i zapošljavanja. Raditi će na pružanju pomoći starijim osobama. Svjesni su potrebe dodatnih mjesta u Dječjem vrtiću kao i rješavanja pitanja Doma umirovljenika. Baviti će se problematikom plinofikacije te zalagati za sanaciju lokalnih cesta. U daljnjoj viziji budućnosti akcent stavljaju i na turizam. Potaknuti će i pitanje besplatnog prijevoza umirovljenika.

Skupštinar Vitorio Vlačić potaknuo je pitanje suspenzije Klaudia Korve. Naime uoči izbora, u svibnju prošle godine, Korva je dobio suspenziju jer je iznosio stavove stranke bez konzultacije sa središnjicom. Korva, razočaran cjelokupnom situacijom i krivom slikom koja je stvorena u javnosti na sinoć održanoj Skupštini podnio je ostavku.

Kazao je kako to više ne nalikuje na organizaciju u koju se prije šest godina sa zadovoljstvom učlanio. Zdenko Pliško, predsjednik županijske organizacije HSU-a izdvojio je kako bi organizacija trebala iskazati neposluh prema središnjici te oglušiti se na suspenziju Korve.

Skupštinari su također tražili razloge podnošenja ostavke predsjednika Marijana Nikića i tajnice Nade Vranić. Kako je jučerašnja Skupština bila izborna, novom predsjednicom imenovana je Alda Miletić, a potpredsjednici su Josip Mohorović i Petar Bertoša.

 

hsu politika stranka alda miletić josip mohorović nada vranić klaudio korva