Alan Tursunović prvak Hrvatske u lightcontactu

Alan Tursunović prvak Hrvatske u lightcontactu

7.5.2018. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

U subotu 05.05.2018. u Benkovcu  je, u organizaciji Hrvatskog kickboxing saveza i  domaćeg kickboxing kluba „Velebit“ , održano Prvenstvo Hrvatske u point fightingu  za juniore  i lightcontactu za starije kadete.  Na natjecanju na kojem je sudjelovao 62 kickboxing kluba sa 318 natjecatelja labinski su natjecatelji osvojili 4 medalje  od kojih jedno zlato,  jedno srebro i dvije  bronce.

Na Prvenstvu Hrvatske u lightcontactu   za starije kadete  Alan Tursunović  je u kategoriji  do  47  kilograma ponovo uspjeh  osvojio  prvo  mjesto i zlatnu medalju  i time postao  prvak Hrvatske  za 2018. godinu za starije kadete. Ovime je Alan ponovio prošlogodišnji uspjeh osvajanjem tri naslova prvaka države. Sveukupno je to njegova  sedma titula prvaka Hrvatske.

Više nego sjajna bila je Nina Negovanović, koja je osajanjem drugog mjesta i srebrne  medalje  postala juniorska  viceprvakinja Hrvatske u pointfightingu u kategoriji do 65 kilograma. Da nije bilo slučajno pokazuje i pobjeda u polufinalu prekidom  nakon  10 bodova razlike za Ninu.

Broncom su se okitili Marin Bašić u kategoriji do 42 kilograma kod starijih kadeta, koji je odustao od daljnjeg natjecanja radi povrede iako je imao povoljan rezultat, te Aleksander Glavičić u kategoriji do 52 kilograma.

Osvajanjem  13  medalji na prvenstvima Hrvatske u 2018-toj godini, labinski su natjecatelji potvrdili povećanje svoje kvalitete, no još ih čeka i zadnji krug Prvenstva Hrvatske. Zadovoljstvo je što su osvajali medalje u svim uzrastnim kategorijama pa su seniori i juniori osvojili po dvije, stariji kadeti 6 i mlađi kadeti 3.

 

 Josip Faraguna

kick boxing budokai labin alan tursunović prvenstvo hrvatske point fighting lightcontact nina negovanović marin bašić aleksander glavičić kbk velebit benkovac