Aktivnosti Europskog tjedna mobilnosti održane proteklog vikenda

Aktivnosti Europskog tjedna mobilnosti održane proteklog vikenda

21.9.2015. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

U proteklom vikendu održan je niz sportskih i rekreativnih aktivnosti u sklopu Europskog tjedna mobilnosti pa je tako u subotu za sav promet bio zatvoren Trg labinskih rudara od 7,00 do 19,00 sati čime je obilježen "Dan bez automobila". Održan je prigodni zabavni program na kojem su nastupili učenici Harmonikaškog odjela Osnovne umjetničke škole Matka Brajše Rašana Karla Levak, Matea Hrelja, Andy Sandić, Nikola Zupičić, solisti Rafael Santaleza, Veronika Pervan, Romina Peti, Jona Ljuna, Nikol Vidak, Luka Načinović zatim Predrag Ljuna, Plesni studio Cool Step  Labin i Klapa Labin.

 

Sa trga je u 10,00 sati krenula biciklijada u organizaciji Grada Labina, Istra Bike-a i LAG-a Istočna Istra, a sudionici su obišli tri obiteljska poljoprivredna imanja na Labinštini u Sv. Martinu i Šumberu (Obitelj Mekiš, OPG Radičanin i palača Batiala-Lazirini obitelj Belušić-Jenkel) na kojima su imali prilike degustirati lokalne delicije (domaći kruh, domaći sir, sezonsko lokalno voće, maneštra, tradicionalni kolači, sokovi, vino lokalnih proizvođača i dr.).

 

U Rapcu se u organizaciji Jedriličarskog kluba Kvarner uz pokroviteljstvo Grada Labina i TZ Labin-Rabac, održavala Rabačka regata i Otvoreno prvenstvo Hravtske u jedrenju za kadete (U16) za klase Optimist, Laser 4.7, 420 i Techno 293 koja je započela 17. rujna. Do nedjelje je održano jedanaest jedrenja za svaku klasu i proglašeni su najuspješniji jedriličari i jedriličarke do 16 godina i dodijeljena titula prvaka Hrvatske. U klasi Optimist u ukupnom poretku pobjedu je odnio Fillipo Costa ispred Sare Muješić i Martina Frasa. Prvak Hrvatske u ukupnoj konkurenciji i konkurenciji djevojčica je Sara Muješić, srebro je pripalo Krešimiru Buneti a bronca Marijanu Mavaru. U konkurenciji djevojčica srebro je osvojila Tonina Perković a broncu Nina Škopac.

 

Plesni studio Il Movimento i Alter ego uz potporu Grada Labina održao je manifestaciju „Labin pleše točno kraj centra“ zabavni sportsko plesni event pa je tako osim izložbi vespi održan veseli dječji kutak, zumba fitness besplatni trening, total hard body work out, kangoo jumps besplatan trening, zumba fitness master class, plesni show program i revija.

 

U nedjelju je organizirano pješačenje s članovima Planinarskog društva Skitaci za sve građane. Polazak je bio iz Starog grada Labina prema uvali Remac i rivi Rabac, a na relaciji Labin – Rabac i Labin lokalno bile su organizirane cjelodnevne besplatne autobusne linije tako da su se nakon pješačenja sudionici mogli javnim prijevozom vratiti u Labin.

 

 

europski tjedan mobilnosti mobilnost pješačenje bicikliranje