Akcija "Za nasilje nema opravdanja"

Akcija "Za nasilje nema opravdanja"

7.12.2007. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Grada Labina u zajedničkoj akciji sa Povjerenstvom za ravnopravnost spolova Istarske županije organizira javnu akciju protiv nasilja nad ženama koja će se održati u petak 07. prosinca 2007. godine na Gradskoj tržnici sa početkom u 10,00 sati.

Ova akcija dio je kampanje zemalja EU protiv nasilja nad ženama kojoj se priključila i Hrvatska kampanjom „Za nasilje nema opravdanja“.

Tim povodom djelatnici Gradske uprave Grada Labina kao i djelatnici drugih ustanova i gradskih tvrtki na području Grada, nositi će prigodne bedževe sa oznakom „Za nasilje nema opravdanja“.

„Nasilje protiv žena je vjerojatno najsramniji od svih oblika kršenja ljudskih prava. Vjerojatno je i najrazorniji. Ne poznaje granice zemljopisa, kulture ili bogatstva.Tako dugo dok traje, ne možemo tvrditi da postižemo napredak prema jednakosti, razvoju i miru.“ (Kofi Anan, bivši generalni sekretar UN-a)

stop nasilju među ženama povjerenstvo za ravnopravnost spolova Labin akcija za nailje nema opravdanja dignitet dostojanstvo žene u društvu