Akcija hrvatskih laburista: I 170 Labinjana pisalo Vladi: `Ostavka!`

Akcija hrvatskih laburista: I 170 Labinjana pisalo Vladi: `Ostavka!`

5.2.2011. // Glas Istre u pregovorima // Objavljeno u kategoriji Politika

Volonteri Hrvatskih laburista - Stranke rada prikupili su u subotu prije podne na štandu kraj labinske tržnice oko 170 potpisanih pisama u dvotjednoj akciji "Pišite Vladi - ostavka!".

Od izvršne vlasti zahtijeva se da odstupi jer je, piše u pismu, Hrvatsku dovela do bankrota, radnike pretvorila u roblje, umirovljenike u sirotinju, nezaposlene učinila očajnima i sve nas odvela u dužničko ropstvo.

- Građani odmah pitaju treba li osobna iskaznica, djeluju prestrašeno, a obeshrabruju ih i dosad neuspjele slične inicijative, poput zahtjeva za referendumom o Zakonu o radu. Još ih je dosta i potpisalo.

Neki su pitali i da li vršimo prijave za pastire, kažu aktivisti Marijan Nikić i Vlado Jović, aludirajući na nedavnu izjavu premijerke Jadranke Kosor da Hrvati ne žele raditi kao čuvari stada. Pismo, vele, nije potpisao ni jedan lokalni političar iz drugih stranaka.

Dosad se u cijeloj Hrvatskoj na pisma sa zahtjevom za ostavku Vlade potpisalo nešto manje od 29 tisuća građana.

- Procjenjivali smo da ćemo u prva četiri dana akcije prikupiti oko 35 tisuća potpisa, ali malo smo zaostali za tom brojkom iz objektivnih razloga. Bilo je jako hladno i ljudima se teško bilo potpisivati, a u nekim su nam gradovima pravili probleme kod postavljanja naših štandova.

No, akcija se zadnja dva dana zahuktala i siguran sam da ćemo na kraju biti jako zadovoljni rezultatom, rekao nam je predsjednik Hrvatskih laburista Dragutin Lesar.

U stranci razmatraju mogućnost da akciju, čije je trajanje predviđeno do 15. veljače, produlje do 18 veljače. Kao razlozi za ostavku Vlade u pismu se navodi sedam njezinih grijeha: oholost, pohlepa, zavist, srdžba, blud, neumjerenost i lijenost. (I. RADIĆ, D. C./Novi list)

 

politika izbori hrvatski laburisti vlada ostavka dragutin lesar nansi tireli