Adriano Šćulac demantira navode iz medija o njegovom nelegalnom zaposlenju u Glasu Istre, te Glavnog sindikalnog povjerenika optužuje za klevetu

Adriano Šćulac demantira navode iz medija o njegovom nelegalnom zaposlenju u Glasu Istre, te Glavnog sindikalnog povjerenika optužuje za klevetu

24.9.2014. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Ostalo

Adriano Šćulac demantirao je navode danas iznesene u prenesenom članku pod nazivom: Uprava Glasa Istre prijavljena zbog kršenja Zakona o radu - Labinjan Adriano Šćulac protuzakonito zaposlen?

 

Demanti prenosimo u cijelosti:

 

`Temeljem čl. 40 Zakona o medijima koji regulira pravo na ispravak objavljene informacije, tražim objavu ovog demantija, a odnosi se na objavljeno Priopćenje u Vašem mediju, o prijavi podružnice Sindikata  Glasa Istre koju su podnijeli  protiv Alberta Faggiana i Slavena Žmaka, članova Uprave Glasa Istre novine d.o.o. zbog kršenja Zakona o radu, a potpisuje je Paolo Grgorović, te od Inspektorata rada zatražili provođenje inspekcijskog nadzora u Glasu Istre novini d.o.o.

 

Naglašavam da je u  priopćenju iznijeta kleveta i laž, kada je napisano da imam potpisan ugovor s Glasom Istre novine d.o.o.. Istina je da je potpisan Ugovor o poslovnoj suradnji između Glasa Istre novine d.o.o. i obrta I.A.Media, zatupljenog po Ivani Ahmičević izdavača 5portala.hr, za koji pišem.

 

Iako je Ugovor poslovna tajna, u telefonskom sam razgovoru s Gregorovićem  ponudio mu, da ga ako želi dobije na uvid, iako nisam dužan to njemu predočiti, niti se opravdavati.

 

Isto tako upozorio sam Gregorovića na laž koju je iznio u priopćenju te da ja i Glas Istre novina d.o.o. nemamo potpisan nikakav ugovor o bilo kakvoj suradnji.

 

Ujedno sam zamolio Gregorovića da pošalje novo ispravljeno priopćenje. Na to mi je poručio da je on samo čuo da ja imam ugovor, no isti nije nikada vidio, te moram istaći da me jako iznenađuje da novinar, koji k tome zastupa ostale kolege boreći se za prava istinom i pravdom, u svojim priopćenjima, sam kleveće i laže.

 

Priopćenjem je Paulo Gregorović prekršio Kazneni zakon članak 149., stavak 2. te ću slijedom istoga pravdu potražiti na sudu.

Ne mogu nakon učinjene mi štete iznijetom klevetom, primijetiti , da Glas Istre novina d.o.o., možda ne bi nikad ni bila zapala u eventualne probleme da je Paolo Gregorović pisao više novinarskih članaka, a manje u mom slučaju, lažnih pripćenja.

 

 

Adriano Šćulac`

 

 

glas istre adriano šćulac demanti zakon o radu