Adriano Kiršić: `Koja je razlika između Ivana Jakovčića i Damira Kajina...??`

Adriano Kiršić: `Koja je razlika između Ivana Jakovčića i Damira Kajina...??`

4.9.2014. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Politika

Dana 3. 9. 2014. godine zaprimili smo elektroničkom poštom upit građanina Adriana Kiršića kojeg objavljujemo u izvornom obliku:

 

`Damir Kajin je jučer držao još jednu u nizu „press konferenciju" pa potom šalje vlastita izvješća sa vlastite press konferencije naokolo...?? Damir Kajin je najvjerojatniji svjetski rekorder po press konferencijama na kojima uglavnom 80% govori deplasirano i beskorisno, uz bitnu činjenicu da prije, dok je bio u IDS-u, plaćeni režimski mediji imali su političku direktivu sve te „Kajinove materijale" trpati u istarske plaćene - režimske medije a danas to čine vrlo selektivno tj. od onog „materijala" kojeg Kajin producira na tiskovnoj, od onih 80% bezvrijednog i deplasiranog ti režimski mediji prave pamflete i senzaciju koja dokazuje da je Kajin u bilo čemu neuvjerljiv, zapravo cirkusant, a onih 20% što Kajin dobro govori jednostavno zanemare. U tom kontekstu je Kajin jučer naglasio dvije činjenice, prva je da je javno prozvao Josipovića, Milanovića, Cvitana, Bajića, jer „Istra ima problema zahvaljujući i nečinjenju institucija kojima ste vi na čelu"...?? Druga je da je Kajin javno prozvao i građane Istre - „Istrijane da se probude, jer je dosta je šutnje, mislite na budućnost vaše djece i unuka"...?? Naravno te svije činjenice su mu istarski režimski mediji „preskočili" u svojim izvještajima. Istovremeno se sve to svodi na isto, da istarski plaćeni - režimski mediji, u ime i po nalogu istarske vlasti - birokracije IDS doslovno seru građanima Istre - Istrijanima „na glavu" i da Istrijani ništa ne čine da se to prestane dešavati...??


Nedavno smo imali aferu da je austrijski poduzetnik List javno tvrdio da ga Jakovčić „reketari" za pola milijuna € i onda je čovjek još otišao na „detektor laži" u Njemačku gdje je „mašina" nije utvrdila da List ne govori istinu, dok za isto Jakovčić tvrdi da ga List kleveće ali Jakovčić neće - ne želi na „detektor laži". Taj „detektor laži" u Njemačkoj je upravo stvar javne vjerodostojnosti tj. u Njemačkoj se ne može desiti da netko tko je na javnoj funkciji nešto tvrdi da to ne želi dokazati i „detektorom laži", jer kada bi netko to tako radio, kao Jakovčić u HR, onda bi ga građani - javnost doslovno „u more bacili" tj. na njega bi bio izvršen tako snažan pritisak građana i medija da bi jednostavno morao odstupiti sa javne funkcije a potom neka se njegovom osobnom odgovornošću bave nadležne institucije - DORH, USKOK i sudovi. Dakle ovdje je problem NEDOSTATKA KONKRETNIH GRAĐANA - JAVNOSTI u rješavanju ove problematike u Istri i šire u HR.
U istom kontekstu u kome je Ivan Jakovčić, gdje ga se javno optužuje da je „reketario" potencijalne strane investitore za 0,5 milijuna € je Damir Kajin, koji za sebe tvrdi da je „jeben i pošten" i da on pojma nije imao što se dešavalo u IDS-u dok je on tamo bio saborski zastupnik i potpredsjednik stranke tj. dok je zaradio privilegiranu saborsku mirovinu.

 

Za ovu Kajinovu tvrdnju bi Kajin trebao ići na „detektor laži" (kada bi on išao na „detektor laži" ta „mašina" bi najvjerojatnije poblentavila...??) To što Kajin tvrdi uopće nije istina jer smo se on i ja „neposredno sukobili" prije cca 5 godina kada sam ja javno od njega tražio da on dođe u Labin, kod svog kolege i prijatelja IDS-ovca - gradonačelnika Labina Tulia Demetlike, tražiti gradski kupoprodajni ugovor za slučaj tzv. „ukradene kuće u Rapcu" i da taj gradski dokument od javnog značaja da svima na uvid, što Kajin tada naravno nije učinio, već je meni neposredno odgovarao da je on pitao Demetliku da li je on ukrao kuću u Rapcu i da mu je Demetlika rekao da nije učinio i da time on više vjeruje Demetliki nego meni...?? To što Kajin radi je naizgled blesavo, da on Demetliku nešto pita, jer kada ne bi bilo ništa sporno u tom kupoprodajnom ugovoru Demetlika bi ga valjda već odavno dao na javni uvid, što nije učinio do danas, tj. skriva ga od javnosti čitavo jedno desetljeće. Kajin nije naivan, nije ni glup, već je on sastavni dio „špilje razbojničke IDS-a", pa je taj slučaj tada završio na sudu tako da se meni sudilo da sam ja navodno prijetio Kajinu i Demetliki, što su ona dvojica, svjedočeći protiv mene na sudu, i potvrdila i ja sam bio osuđen sa 14 mjeseci zatvora i 4 godine uvjetno. Još i danas ja i moja obitelj trpimo teške posljedice svega toga - lažnog svjedočenja pokvarenih IDS-ovih političara i „instrumentaliziranih" sudova - nadležnih institucija u Istri, protiv kojih se kao sada Kajin bori pa kao javno proziva Josipovića, Milanovića, Cvitana, Bajića...?? Suština tog sudskog procesa i takve presude protiv mene je u činjenici da nitko od istarskih građana, istarskih intelektualaca (koji su ti...??) istarskih političara nije riječ o tome nikada progovorio ni u pozitivnom, ni u negativnom kontekstu, uz činjenicu da sam ja trajno obilježen kao netko tko je prijetio istaknutim IDS-ovcima i istarskim političarima. Ono što meni nije jasno kako u Gradskom vijeću Labina može se dresirati sve lokalne zastupnike, naročito one koji sebe zovu opozicija da nitko nikada o tome ni riječ ne progovori....??  


Od tada je prošlo neko vrijeme - godine, Kajin više nije IDS, on se sada kao bori protiv „IDS-a špilje razbojničke" i nedavno sam opet došao u situaciju s njim komunicirati tako da smo se dopisivali (ne želim doći s njim u neposredan kontakt, jer može opet lagati da mu prijetim, pa ću zbog toga još i završiti u zatvoru....??) i onda opet ja od njega tražim isto što sam tražio i prije cca 5 godina - da on javno i konkretno dođe u Labin i ode kod svog prijatelja Tulia Demetlike i od njega traži taj sporni gradski kupoprodajni ugovor „za ukradenu kuću u Rapcu" na javni uvid, ne da to da meni, već da te gradske javne dokumente stavi svim građanima na uvid i još sam tražio da isto traži javno od Demetlike popis svih gradskih najmoprimaca stanova i poslovnih prostora i izvješće o tome koliko oni najma plaćaju, jer građani cijelo vrijeme špekuliraju da naročito u labinskim gradskim stanovima žive povlašteni IDS-ovci i IDS-ovi „klijenti" koji redovito rade, redovito primaju visoka primanja, na lokalnim funkcijama su a plaćaju stanarinu za gradski stan cca 20% od komercijalne stanarine, neki imaju i „kuće za odmor" koje rentaju turistima..?? Da li je to tako treba javno provjeriti uvidom u činjenično stanje ali pošto Demetlika ne daje godinama te podatke na javni uvid onda to naravno „smrdi" (generalno gdje ne „smrdi" tamo gdje je na vlasti IDS...??)....?? Još sam Kajinu objasnio da te njegove pristaše „Istarski demokrati" s područja Labinštine nisu zapravo nikakve njegove pristaše, već su obična „peta kolona" koja radi za lokalni IDS tj. svojom šutnjom o kriminalu i korupciji na Labinštini zapravo trguju za svoje privatne interese s lokalnom vlašću IDS...?? Na te moje zahtjeve direktno upućene Damiru Kajinu on je meni odgovorio sa „pustimo sada to", kao sada mu to nije bitno i ne želi se on time baviti tj. ne pada Damiru Kajinu na pamet bilo što javno i konkretno doći tražiti u Labin od njegovog prijatelja IDS-ovca Demetlike, što je isto kao što Ivanu Jakovčiću ne pada na pamet ići na „detektor laži" za bilo što..?? Dapače Jakovčić valjda nikada nije javno deklarirao da se on osobno bori protiv bilo kakve korupcije i kriminala, što njegov dojučerašnji prijatelj i žirant za kredit Damir Kajin stalno ponovno čini u svakoj prilici..?? U tom kontekstu ne zna se tko je gori Jakovčić ili Kajin tj. obojica su oni opet i ponovno problem građana u Istri koji šute, šute, šute, šute u svakoj prilici i kao da se nadaju da će ih Jakovčić, Kajin, Josipović, Milanović, Cvitan. Bajić spasiti iz ove situacije...??
Evo ovom prilikom pozivam sve građane u Istri, naročito one koji za sebe tvrde da su Istrijani,  da su časni i pošteni, da javno i konkretno „pritišću" na Damira Kajina i da ga javno natjeraju da javno i konkretno dođe u Labin tražiti javnu gradsku dokumentaciju koju sam naveo gore i da je onda to stavi svim građanima na javni uvid. Dapače možemo otvoriti kladionicu s pitanjem da li će Jakovčić prije otići na „detektor laži" ili će Kajin osobno prije doći u Labin tražiti javnu gradsku dokumentaciju na javni uvid....??


Ovaj dopis šaljem svim medijima u Istri (to su oni koji sebe tako zovu a zapravo su nešto drugo....??) pa onda neka ti šutljivi građani u Istri pogledaju tko će ovaj moj javni dopis objaviti. Na kraju ispadne da je na ovim prostorima uglavnom objektivan i pošten samo Zuckemberg sa svojim „fb-om" a za sve druge se ne zna što su....?? Hvala - pozdrav !
Adriano Kiršić `

 

 

adriano kiršić politika demetlika kajin