6. Olimpijada osnovnih škola Labinštine održat će se u listopadu

6. Olimpijada osnovnih škola Labinštine održat će se u listopadu

12.6.2013. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Obavještavamo medije da je na današnjoj koordinaciji Gradonačelnika Labina i Načelnika Općina Labinštine na kojoj je bio prisutan i tajnik Saveza sportova Grada Labina, jednoglasno podržano održavanje još jedne Olimpijade Osnovnih škola u ovoj kalendarskoj godini, tako da će se 6. Olimpijada održati u mjesecu listopadu, te će se svaka slijedeća održavati u tom terminu.

 

Naime, škole su izrazile želju da se termin održavanja Olimpijade prebaci na početak školske godine kako bi se manje smetalo redovnoj nastavi, a samim time bi Olimpijada OŠ Labinštine postala izlučno natjecanje za odlazak na županijska prvenstva u raznim sportovima (koja se održavaju u veljači i ožujku), pobjednicima sa ovog područja.

U slučaju održavanja slijedeće Olimpijade tek na jesen 2014., jedna bi školska godina (2013/2014.) ostala bez Olimpijade, stoga su Načelnici i Gradonačelnik odlučili financirati još jednu Olimpijadu u ovoj godini.

 

6. Olimpijada OŠ održati će se početkom listopada, otprilike mjesec dana nakon početka nove školske godine. O točnim datumima biti ćete naknadno obavješteni.

 

Savez sportova Grada Labina

 

 

svaez sportova grada labina siniša verbanac sport olimpijada osnovnih škola olimpijada