6 Judo kup Labinska republika: očekuje se preko tri stotine natjecatelj(ic)a

6 Judo kup Labinska republika: očekuje se preko tri stotine natjecatelj(ic)a

10.2.2009. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Labinska Sportska dvorana Srednje škole „Mate Blažina“ u subotu 14. veljače ugostiti će preko tri stotine judaša iz najmanje četiri države na tradicionalnim judo natjecanjima u povodu obilježavanja „Labinske republike“. I ove će se godine natjecanje održati u svim dobnim skupinama. Najmlađa kategorija su djevojčice i dječaci a natjecanje će se održati u muškoj i ženskoj konkurenciji u: mlađe-kadetskoj, kadetskoj, juniorskoj, seniorskoj te veteranskoj konkurenciji.

.

Inače do sada se svih pet turnira održalo u: mlađe-kadetskoj, kadetskoj, juniorskoj i seniorskoj konkurenciji. Natjecanje u ovim konkurencijama službeno će se zvati: Šesti judo kup LABINSKA REPUBLIKA 2009. a započinje u 12,oo sati. Borbe u mlađe-kadetskoj konkurenciji trajati će dvije i pol, u kadetskoj tri a u preostale dvije kategorije po četiri minute. Pobjednik na prva četiri turnira bio je JK Istarski borac iz Pule dok je lanjski pobjednik GTP Toscana iz Italije.

.

Na ovogodišnjem Trećem judo kupu JUDOKIDS 2009. od 10,oo sati  nastupiti će dječaci i djevojčice do dvanaest godina starosti a borbe će trajati po dvije minute. U oba dosadašnja JUDOKIDS kupa pobijedio je Istarski borac iz Pule.

.

Na Petom međunarodnom judo kupu LABIN 2009. od 16,oo sati nastupiti će veterani u obje spolne skupine a borbe će trajati po tri minute. Dosadašnji pobjednici u ovoj kategoriji bili su: JK Samobror (2005.), JK Panda Zagreb (2006), JK Ippon Labin (2007) a lani Narbonne judo iz Francuske.

.

Završetak natjecanja planiran je za 18,oo sati. Organizator je labinski Judo klub Ippon a pokrovitelj Saveza sportova Grada Labina.

Foto: LabinSport

Judo JK Ippon Labin borilački sportovi judo kup labinska republika