56. izdanje Kvarnerske rivijere

56. izdanje Kvarnerske rivijere

20.5.2008. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Nogometni klub »Rudar« i ove je godine domaćin jedne od skupina »Kvarnerske rivijere«, prestižnog turnira za mlade nogometaše koji će se ove godine, od 26. do 28. svibnja, održati 56. put. Tim je povodom jučer u klupskim prostorijama održana konferencija za novinare na kojoj su predsjednik kluba Jakov Modrušan, trener momčadi »Rudara« Igor Faraguna i počasni predsjednik kluba Anton Gregorić upoznali prisutne sa svim aktivnostima koje se poduzimaju kako bi se gosti iz Osijeka, Italije i Mađarske u Labinu što ugodnije osjećali.


- Labin je 53. put uzastopce domaćin jednoj od skupina, što je velika čast – rekao je Modrušan. - Više nastupa od »Rudara« imaju samo »Rijeka« i »Dinamo«, koji su nastupili na svim izdanjima ovog prestižnog omladinskog turnira. U labinskom dijelu ovogodišnjeg izdanja uz »Rudar« će nastupiti »Osijek«, talijanski »Livorno« i mađarski »BLSE Sport klub« iz Baje, inače zbratimljenog grada s Labinom. Utakmice svakog dana počinju u 16 i 18 sati i mogu reći da je sve spremno za doček gostiju. Ove godine smo odredili i domaćine pojedinim ekipama, pa će tako svi gosti imati uslugu na nivou.


Anton Gregorić, inače čovjek koji je bio u organizacijskom odboru na sva 53 izdanja, podsjetio je prisutne na neka velika imena koja su gostovala u Labinu, poput Zoffa, Prosinečkog i mnogih, mnogih drugih. Ipak, najvažniju ulogu u svemu ima momčad koja je pod vodstvom trenera Igora Faragune više nego dobra.


- Cilj je plasman u četvrtfinale koje bi nosilo okršaj s »Rijekom«, »Milanom« ili »Interblockom«. Prva utakmica s »Osijekom« bit će izuzetno važna, ali ipak sam bliže mišljenju da će nam preostale dvije utakmice odlučivati o prolasku dalje. Uz postojeći igrački kadar za ovu smo se priliku pojačali svojim bivšim igračima Robertom Černjulom i Valentinom Stepčićem iz »Istre 1961«, zatim Kristijanom Glavašom iz »Rijeke«, te Nikicom Jajčevićem iz »Jedinstva Omladinca«. Uz njih kao dva starija igrača igrat će Ševko Okić i Igor Juričić. Nadam se da će svi oni moći odigrati sve tri utakmice i ujedno bih se zahvalio svim klubovima na razumijevanju. No, imamo i dosta problema jer nam je zbog ozljede otpao Bojkić, a pod upitnikom je nastup Kurtića. Mogu reći da smo si uistinu dali truda, prvenstveno uprava kluba, da sakupimo ono najbolje što Labinština trenutno ima. Upravo zbog toga vjerujem da ni podrška s tribina neće izostati.

Turnir sa završnicom na Kantridi ugostit će ekipe poput Milana, Livorna, Vicenze, Sparte Rotterdam, Levskog, Saturna iz Moskve i mnogi drugi.

Rijeka se nalazi u skupini C zajedno s Milanom, Interblockom i Halubjanom. Prve dvije ekipe iz sve četiri grupe odlaze u četvrtfinale, a finale se igra 1. lipnja.

(Glas Istre)

 

Propozicije natjecanja


1. Hrvatski nogometni klub "RIJEKA", Rijeka organizator je 56.Međunarodnog omladinskog nogometnog turnira "KVARNERSKA RIVIJERA 2008."
2. Turnir počinje 26.svibnja, a završava 01. lipnja 2008. godine.
3. Na turniru sudjeluje 16 klubova.

PODNATJECANJE PO SKUPINAMA

4. Klubovi za utakmice prednatjecanja raspoređeni su po četiri (4) kluba u četri (4) skupine. Sve utakmice u skupinama igraju se po jednostrukom bod sustavu, svaki klub protiv svakog. Za pobjedu se dobivaju tri (3) boda, a za neodlučen rezultat jedan (1) bod. Prema posebnom službenom programu turnira utakmice po skupinama igraju se na igralištima u raznim djelovima Kvarnerske rivijere i Istre:

 1. KOLO ponedjeljak 26.05.2008.
 2. KOLO utorak 27.05.2008.
 3. KOLO srijeda 28.05.2008.

a) Klubovi koji osvoje prvo i drugo mjesto u skupinama stječu pravo natjecanja u četvrtfinalu.

Ako dva ili više klubova postignu isti broj bodova, prednost ima klub koji je u međusobnom susretu postigao bolji rezultat. U slučaju ako je međusobni susret bio neodlučan, pobjednik je klub koji ima veću gol razliku datih i primljenih golova. Ako se dogodi slučaj da su klubovi u svim slučajevima jednaki, pobjednika skupine će se odlučiti ždrijebom.

ZAVRŠNO NATJECANJE

5. Utakmice završnog natjecanja između klubova pobjednika skupine igraju se:
29.05.2008.četvrtak – slobodan dan

ČETVRTFINALE - petak 30.05.2008.
POLUFINALE – subota 31.05.2008.
FINALE –nedjelja 01.06.2008.

Ukoliko neka utakmica, završnog natjecanja završi neodlučenim rezultatom, prilazi se izvođenju po pet udaraca s točke za izvođenje kaznenih udaraca sa 11 m. Ukoliko se ni tada ne dobije pobjednik, izvođenje udaraca se nastavlja dok ne bude postignut odlučujući pogodak i određen pobjednik.

IZVOĐENJE KAZNENIH UDARACA

6. Svaka momčad naizmjenično izvodi po pet (5) kaznenih udaraca s time da svaki kazneni udarac s 11 metara izvodi drugi igrač. Koja će momčad prva početi izvoditi kazneni udarac odlučuje se ždrijebom. U izvođenju kaznenih udarca sudjeluju samo igrači koji su bili u igri na završetku regularnog tijeka utakmice 2 * 40 minuta igre. Pobjednik je klub koji nakon izvršenih pet (5) udaraca s 11 metara naizmjenično sa drugim igračima, izvede svaki po jedan (1) kazneni udarac do konačne odluke o pobjedniku.

PRAVO NASTUPA IGRAČA

7. Na utakmicama turnira mogu igrati igrači rođeni 1.01.1989. godine i mlađi, te tri (3) igrača rođena 1988. godine.

8. Za utakmice turnira svaki klub može prijaviti najviše dvadeset (20) igrača. Klubovi prije početka prve utakmice na turniru dužni su delegatu utakmice predati:

 • a) popis igrača sa kojim će nastupiti na turniru,
 • b) sportske iskaznice,
 • c) osobnu iskaznicu ili PUTOVNICU.

Popis sadrži: Ime i prezime i JMBG.
Popis potpisuje odgovorno lice kluba i kapetan momčadi .

9. Svaki igrač osim sportske iskaznice mora imati i osobnu iskaznicu, a igrači inozemnih klubova putovnicu ili osobnu kartu. Iz tih dokumenata utvrđuje se identitet.

10. Za vrijeme utakmice mogu se zamijeniti najviše pet (5) igrača.

TRAJANJE UTAKMICE

11. Svaka utakmica traje 2x40 minuta bez produžetaka.

12. Momčadi su dužne nastupati na igralištu u točno vrijeme određeno službenim programom turnira. Eventualan nenastup smatrat će se odstupanjem od natjecanja i gubitak utakmice sa 3:0 bez borbe.

SUCI

13. Glavne i pomoćne suce za sve utakmice određuje "Komisija nogometnih sudaca HNS".

KAZNE

14. Jednom utakmicom neigranja kažnjava se i igrač sa dvije /2/ javne opomene / žuti karton. Jednom utakmicom neigranja kažnjava se i igrač koji je na utakmici dobio crveni karton. Isključeni igrač (crveni karton) za teži prekršaj može biti kažnjen sa većom kaznom o čemu odluku donosi Disciplinski sudac kojeg imenuje Turnirska komisija. Kazna u sva tri slučaja odnosi se na neigranje na sljedeć utakmici turnira.

ŽALBE

15. Žalba se može podnijeti samo u slučajevima navedenim u točkama 7,8,10 i 14. “Propozicija turnira”.
Na odluke suca ne može se podnijeti žalba, izuzev u slučajevima kada se radi o bitnoj povredi Pravila nogometne igre i Odluka "Međunarodnog vijeća", regulirano Pravilnika o nogometnim natjecanjima HNS. Žalbu rješava Turnirska komisija. Odluka Turnirske komisije je konačna.

TURNIRSKA KOMISIJA

16. Turnirom rukovodi komisija od pet (5) članova:

 1. jedan član - predstavnik Hrvatskog nogometnog saveza
 2. jedan član - predstavnik Nogometnog saveza Županija primorsko goranska Rijeka
 3. jedan član - predstavnik nogometnih sudaca
 4. dva člana predstavnici kluba organizatora turnira

Klubovi koji su prihvatili sudjelovanje na turniru obvezuju se pokoravati Odlukama Turnirske komisije.

17. Ako se na turniru dogodi slučaj koji nije predviđen ovim Propozicijama, Turnirska komisija je ovlaštena za donošenje tumačenja koje će se smatrati dopunom ovih Propozicija.

18. Klub organizator turnira plaća klubovima sudionicima:

 • a/ troškove smještaja i hranu za /25/ osobe,
 • b/ eventualne transfere od hotela do igrališta i natrag do hotela ako to udaljenost od smještaja do igrališta zahtjeva,
 • c/ svi klubovi sudionici turnira snose troškove putovanja do mjesta u kojem nastupaju i natrag do svojih sjedišta.


19. Klubovi koji su prihvatili sudjelovanje na turniru moraju stići u mjesto gdje igraju u skupini na dan 25.05.2008. god. (sa večerom) . Klubovi koji se ne kvalificiraju u četvrtfinale odlaze iz mjesta 31.05.2008. nakon doručka, a isto tako klubovi koji ispadnu iz daljnjeg natjecanja odlaze iz hotela drugog dana nakon doručka. Klub koji otputuje kasnije nego što je predviđeno u ovoj točki propozicija, snosi za to vrijeme sve nastale troškove smještaja i hrane.

20. Organizator turnira ne snosi odgovornost za eventualne nesretne slučajeve igrača nastalih za vrijeme utakmice. Klubovi su obvezno dužni osigurati igrača protiv eventualnih raznih povreda i nesretnih slučajeva. Organizator ne snosi nikakve eventualne troškove za štetu i liječenje igrača.

21. Utakmice će se igrati po pravilima Međunarodnog nogometnog saveza BOARD (IFAB)-izdanje 1997.) dokle niti jedan članak ne opisuje ništa drugo.

ORGANIZATOR TURNIRA
HNK"RIJEKA", RIJEKA

 

 

Program natjecanja

Bilten

 

Foto: NK Rudar (Glas Istre)

kvarnerska rivijera Modrušan Igor Fraguna nogometni turnir NK Rudar NK Rijeka