5. Smotra vina istočne Istre na Skitači

5. Smotra vina istočne Istre na Skitači

18.6.2010. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

U subotu, 19. lipnja 2010. godine s početkom u 17,00 sati na Skitači će se održati 5. Smotra vina istočne Istre. Na ocjenjivanje u Poljoprivredni institut u Poreču poslano je oko 50 uzoraka vina među kojima su prevladavala vina vinara sa područja Labinštine. Sva vina koja su predana na ocjenjivanje, a osobito nagrađena vina 19. lipnja 2010. godine moći će se kušati na Skitači.

 

Nakon proglašenja nagrađenih vina za dobar provod posjetitelja pobrinuti će se Eureka band.

 

Osim vina, posjetitelji će na Skitači moći kušati i proizvode od meda, razne sireve i pršute pršutarnice Crni, te suhomesnate proizvode i domaće suhe kobasice mesnice Raša.

 

Na 5. Smotri vina istočne Istre svojim će se vinom, poznatom graševinom, te kulenom i kulenovom sekom predstaviti gosti iz Velike. Ponudu gostiju iz Velike upotpuniti će nastup tamburaškog sastava Grofovi.

 

Za istarski ugođaj na Skitači pobrinuti će se RKUD „RUDAR" iz Raše i to izvedbom tradicionalnog istarskog plesa baluna i svirkom na sopele i meh.

 

Organizator 5. Smotre vina istočne Istre na Skitači je Poljoprivredna udruga „Ulika Raša" iz Raše, a pokrovitelj je Općina Raša.

 

 

Molimo sve posjetitelje koji imaju namjeru na Skitaču dolaziti automobilima da poštuju upute redara i prometnu signalizaciju, a sve u cilju neometanog prometovanja.

 

Također se obavještavaju građani da će na relaciji Brovinje - Skitača i Skitača - Brovinje prometovati mini bus kojeg će moći koristiti svi posjetitelji.

 

Općina Raša

 

skitača smotra vina