4.Festival Labinskih Bendova 1. 3. 2014. @ KUC Lamparna

4.Festival Labinskih Bendova 1. 3. 2014. @ KUC Lamparna

24.2.2014. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Glazba

U sklopu obilježavanja dana Labinske republike već četvrtu godinu za redom u labinskoj KUC Lamparni održati će se Festival Labinskih Bendova (FLB)  ili popularno nazvana labinska gitarijada. Na koncertu koji se jednom godišnje održava s ciljem promocije lokalne alternativne glazbene scene ove godine nastupiti će 5 bendova. Prilika je to da se zajedno predstave svi oni bendovi s labinskog područja koji u to vrijeme muziciraju a još su u demo fazi izdavaštva tj. nemaju izdan niti jedan album.

Otvorenje samog festivala započeti će u petak 28.02.kada će se u Rock Caffe Labin  izvlačiti  raspored nastupa bendova, odrediti satnica, predstavljati  nagrade te organizirati glazbena slušaonica glazbe labinskih bendova!
Drugi dan festivala 01.03. u Kuc Lamparna biti će prisutan i glasački žiri koji je sastavljen od dvoje labinskih glazbenika te dvoje predstavnika Hrvatske glazbene unije (HGU), a koji će odabrati najbolji bend ovogodišnjeg izdanja FLB-a.

 Bendovi koji nastupaju:
 ANOTHER DECADE
 BREECH DEENOWERE
 ELYN PORTER
 TERAMOTH
 WE STAND UNITED


Dosadašnji bendovi koji su pobjedili na FLB-u i samim time zaslužili pravo predstavljati labinsku scenu na raznim koncertima bili su rabačka grupa Storm, labinski Soul Display te prošlogodišnji pobjednici iz Nedešćine grupa Holivud Ribe.

Na festivalu svaki od bendova svira po 30 minuta vlastitog autorskog materijala, a za najbolji bend su namijenjene sljedeće nagrade:
-Nastup na polufinalnoj večeri HGF-a u Zagrebu
-Pokrivanje troškova puta i boravka na završnici HGF-a u Zagrebu
-Snimanje singl pjesme u labinskom studiju (OSA Media)
-Nastup na gitarijadi u Puli (u ulozi gosta - pobjednika labinskog festivala)
-Promocija na lokalnim TV i radio postajama (TV Istra, Radio Labin, Radio Pula...)
-Pomoć pri promociji benda.

Uz žiri, za pobjednika će moći glasati i posjetitelji a novost je i nagradna igra u kojoj su glavna  nagrada 2 uaznice za INMUSIC FESTIVAL.

Ovaj festival je organiziran uz  potporu  Grada Labina, općine Nedešćina, Turističke zajednice grada Labina i ostalih sponzora, a organizator ističe da ovaj koncert nije samo svirka već potiče i promovira druženje, komunikaciju i solidarnost između bendova i publike.

Početak koncerta u KUC Lamparni u subotu 01.ožujka zakazan je za 22:00 i trajati će do 2:30 kada će biti proglašeni pobjednici 4. Festivala Labinskih Bendova.

 

PR

festival labinskih bendova festival holivud ribe lamparna kuc lamparna zabava koncert we stand united another decade breech deenower teramoth