3. Tjedan istarskih knjižnica - predstavljanje knjige dr. sc. Sanje Franković

 3. Tjedan istarskih knjižnica - predstavljanje knjige dr. sc. Sanje Franković

21.9.2021. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Kultura

U Tjednu istarskih knjižnica Gradska knjižnica Labin upriličit će predstavljanje knjige Vrijeme zvonika, gradova i pojedinca s podnaslovom Kulturni kontekst hrvatskoga povijesnoga romana s kraja 20. i početkom 21. stoljeća naše sugrađanke dr. sc. Sanje Franković.

Ova monografska studija nastala je doradom doktorskoga rada i razmatra pripovjedna i kulturna obilježja hrvatskih povijesnih romana objavljenih od 1990. do 2010. godine. 

Susret s autoricom održat će se u četvrtak, 23. rujna s početkom u 18 sati u polivalentnoj dvorani Knjižnice, uz pridržavanje epidemioloških mjera i prethodnu najavu na broj telefona 852-257 ili na e-mail gklabin@gk-labin.hr.

Sanja Franković rođena je u Vinežu kraj Labina. Studij hrvatskoga jezika i književnosti završila je 2001. godine na Filozofskom fakultetu u Rijeci, a Poslijediplomski znanstveni studij književnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, gdje je 2009. magistrirala s temom „Mitske sastavnice u djelu Vladimira Nazora“. Na istome je fakultetu 2015. godine završila Poslijediplomski doktorski studij hrvatske kulture obranom teme „Kulturni kontekst hrvatskoga povijesnoga romana s kraja 20. i početkom 21. stoljeća“. Od akademske godine 2019./2020. zaposlena je kao lektorica na Odsjeku za rusku i slavensku filologiju Fakulteta stranih jezika i književnosti, Sveučilišta u Bukureštu. Autorica je knjige „Maslina i sveti lug. Nazorove mitske teme i motivi“.


Posjetite nas u 3. TIK-u!


sanja franković tjedan istarskih knjižnica gradska knjižnica labin