26. Riječki karneval - najveća karnevalska povorka u ovom dijelu Europe (Galerija fotografija)

26. Riječki karneval - najveća karnevalska povorka u ovom dijelu Europe (Galerija fotografija)

23.2.2009. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Zabava

U nedjelju,22. veljače,održana je 26. međunarodna karnevalska povorka u Rijeci na kojoj su sudjelovale maskirane grupe iz cijele Europe. Maškare su stigle iz Belgije, Francuske, Italije, Crne Gore, Makedonije te iz cijele Hrvatske. Na karnevalu je sudjelovalo 97 grupa i svakojakih ideja i kreacija. Za sve maskirane osobe bilu su otvoreni šatori gdje su mogle uz prikaz bona dobiti odličnu toplu jotu s kobasicama te čaša kuhanog vina.

U  20 sati spaljen je pust koji je ispaštao za sve loše što je napravio u 2008. godini. Na centralnom događanju maškare su zabavljali Joso Butorac i grupa Vivak i to na gatu Karoline Riječke. Riječki karneval postao je centralan karnevalska zabava ovog dijela Europe, a labinjonske maškare predstavljale su već  legendarne maškare Labinjonska kompanija domoća folšarija koja je korzom prošla pod rednim brojem 17.

 
Osim karnevalskih grupa iz Rijeke i okolice, u povorci su sudjelovale i brojne grupe iz inozemstva kao i studenti iz cijele Europe okupljeni u udruzi AEGEE.

labinjonska kompanija domoća folšarija rijeka maškare poklade zabava pust povorka alegorijska kola darko batelić pipica 26.riječki karneval