25. Moja ulica, moja ekipa - dosad prijavljene 44 ekipe, sa Labinštine nove ekipe Harlem i Veterani Raša Foto Festival

25. Moja ulica, moja ekipa - dosad prijavljene 44 ekipe, sa Labinštine nove ekipe Harlem i Veterani Raša Foto Festival

5.12.2013. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Još je deset dana preostalo do početka malonogometnog turnira "Moja ulica, moja ekipa 2013. - Suzuki Motortech" koji ove godine slavi trostruki jubilej, 35 godina od prvog turnira, 25. izdanje i deseto izdanje nakon njegovog obnavljanja poslije 12 godina pauze. Za nastup na najvećem istarskom haklerskom događaju, koji bi po drugi put u tri posljednje godine mogao po broju sudionika nadjačati Kutiju šibica i tako postati najveće malonogometno okupljanje u Hrvatskoj, od ponedjeljka se prijave za nastup primaju i uživo. Svi zainteresirani to mogu obaviti u prostorijama Sportskog društva Hakl, organizatora "Ulice", svakog dana od 18 do 20 sati na prvom katu Doma sportova "Mate Parlov". Kome se ne da "potegnuti" do Pule, a želio bi biti dijelom prosinačke fešte, prijaviti se i dalje može na jedan od brojeva mobitela koji se nalaze na web stranici www.sdhakl.hr. Kotizacija za nastup iznosi 400 kuna, prijave se primaju zaključno s 10. prosincem u 20 sati, a ždrijeb će se održati dan kasnije u CB Cabahia s početkom u 19 sati.

 

U bubnju se zasad nalazi 44 ekipe. Poznavajući navike ovdašnjih ljudi koji sve vole obavljati u "pet do podne", niti ne sumnjamo da će taj broj rasti kako se ždrijeb bude približavao, kao i da će se opet naći netko tko će sav zadihan sljedeće srijede dotrčati u Cabahiju s 400 kuna u ruci i nizom pripremljenih isprika zbog kojih nikako nije ranije stigao prijaviti ekipu, a želio bi biti dijelom "Ulice" koju je na šest posljednjih izdanja pohodio troznamenkasti broj ekipa. Rekordni "ulov" bio je 2011. godine kad se za nagradni fond od 30 tisuća kuna, koliko će i ove godine podijeliti četiri najuspješnije družine, borilo 134 ekipe. Godinu dana ranije nastupile su 132 ekipe, lani ih je bilo 125, a do koje će se brojke ove godine dogurati, saznat ćemo vjerojatno tek 11. prosinca oko 19 sati.

 

Usporedo s glavnim turnirom, koji će krenuti u Domu sportova "Mate Parlov" 13. prosinca u 17 sati, dok će finale biti na rasporedu 29. prosinca u 19.30 sati, igrat će se i sedmo izdanje "Mini ulice - Splitska banka 2013", pozivnog turnira na kojem će, bez plaćanja kotizacije, nastupiti klubovi Istarske županije s dječacima rođenim 2003. godine i mlađim. Lani je ovaj turnir okupio rekordni broj sudionika, njih 24 koji su bili podijeljeni u osam skupina, a nakon razigravanja i prolaska kroz nokaut fazu u finalu je Istra 1961 poslije izvođenja sedmeraca svladala pulsku Istru. Organizatori i ove godine očekuju isti broj sudionika, premda neće odbiti nikoga tko bude želio sudjelovati na "Mini ulici", a rok prijava je do kraja ovog tjedna. Zasad je svoj nastup potvrdila 21 ekipa: Uljanik, Potpićan Učka 72, Mladost (F), Jadran Poreč, Žminj-Kanfanar, Rudar, Galižana, Banjole, Smoljanci Sloboda, Ližnjan, Funtana-Vrsar, Pazinka Pazin, Istra Pula, Veli Vrh, Štinjan, Medulin 1921, Vodnjan, Rovinj, Pula ICI i Istra 1961 koja je kao branitelj naslova dobila tu povlasticu da može prijaviti dvije ekipe.

 

"Ulica" će i ove godine zadržati svoj humanitarni karakter te će sav prihod ostvaren prodajom ulaznica posljednjeg dana turnira, kad će one iznimno koštati 15 umjesto uobičajenih deset kuna, biti proslijeđen u humanitarne svrhe. Očekuje se da će se na taj način prikupiti oko 30 tisuća kuna koje će ove godine organizatori donirati Općoj bolnici Pula, preciznije Djelatnosti za ginekologiju i porodništvo.

Moja ulica moja ekipa Pula Mate Parlov mali nogomet sponzor nogomet konferencija Dom sportova Suzuki Motortech Harlem Veterani Raša Foto Festiva Pula