23., 24. i 25. veljače prijave za posao Labinskih popisivača i kontrolora u provođenju popisa stanovništva, kućanstava i stanova

23., 24. i 25. veljače prijave za posao Labinskih popisivača i kontrolora u provođenju popisa stanovništva, kućanstava i stanova

19.2.2011. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Dobro je znati

Danas je Popisno povjerenstvo Istarske županije objavilo Poziv zainteresiranim osobama da se prijave za posao popisivača i kontrolora u provođenju popisa stanovništva, kućanstava i stanova koje će se u Republici Hrvatskoj provesti od 01. do 28. travnja 2011. godine.

 

Zainteresirani kandidati za popisivače i kontrolore za područje popisnog centra Grada Labina mogu se javiti 23., 24. i 25. veljače 2011. godine u sjedište Gradske uprave (Titov trg 11) u vremenu od 9 do 16 sati. Prilikom ispunjavanja Upitnika za prijavu popisivača/kontrolora kandidati moraju imati sa sobom identifikacijsku ispravu (osobnu iskaznicu ili putovnicu) te kemijsku olovku koja piše crno ili tamno plavo. Ispunjeni upitnici bit će skenirani, a rezultati optičkog čitanja poslužit će kao kriterij pri odabiru kandidata.

 

 

Kriteriji za prijavu i izbor popisivača i kontrolora

 

Popisivači su neposredni izvršitelji Popisa, a o njihovim sposobnostima, zalaganju i načinu ponašanja s osobama od kojih prikupljaju podatke u velikoj mjeri ovisi uspjeh i kvaliteta Popisa.

 

Popisivanje na terenu uključuje subote i nedjelje pa je nužan preduvjet za popisivača da u tom razdoblju nema poslovnih/ školskih i drugih obveza, jer se od popisivača očekuje puni dnevni angažman.

 

Kriteriji za popisivače su punoljetnost i najmanje završena srednja škola.

 

Kriterij odabira popisivača je zadovoljen kriterij čitljivosti rukopisa optičkim čitačem.

 

 

Kontrolori su u pravilu osobe s iskustvom u popisima stanovništva ili sličnim statističkim akcijama ili osobe s odgovarajućim radnim iskustvom koje će im omogućiti da na četverodnevnoj poduci usvoje složenu materiju Metodologije popisa i da usvojeno znanje kvalitetno prenesu na osobe koje poučavaju. Kontrolori sudjeluju u radu popisnog centra, vode poduku popisivača i tijekom popisa vode skupinu popisivača, te im pomažu i nadziru njihov rad. Od kontrolora se očekuje cjelodnevni angažman, uključujući subote i nedjelje.

 

Kriteriji prijave za kontrolora su: punoljetnost, najmanje završena srednja škola, iskustvo u popisima stanovništva ili velikim statističkim akcijama.

 

Kriterij odabira kontrolora je iskustvo rada na prošlim popisima.

 

 

Kandidati za popisivače/kontrolore koji zadovolje kriterije prijave i odabira, pozvat će se na predavanje na kojem će se upoznati sa Metodologijom i organizacijom Popisa. Nakon predavanja provest će se završno testiranje.

Javni poziv za prijavu popisivača i kontrolora za područje Istarske županije.pdf122.07 KB

 

popis stanovništva statistika državni zavod za statistiku demografija poziv za rad popisivači poziv rad kontrolori