20. godina Hrvatske mreže zdravih gradova (Audio)

20. godina Hrvatske mreže zdravih gradova (Audio)

15.7.2008. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Društvo

Grad Labin sa svojim Projektom Labin – Zdravi grad uključen je u Hrvatsku mrežu zdravih gradova koja ove godine obilježava 20. obljetnicu. Povodom tog jubileja provodi se medijska kampanja «Povezani zdravljem» kojom se najširoj javnosti želi pokazati rezultate dvadesetogodišnjeg djelovanja.

 

Cilj je kampanje ojačati društvenu i političku odgovornost za zdravlje, ukazati na postojanje i mogućnost djelovanja kroz institucije sustava, struku, politiku i civilno društvo u obnovi socijalnih mreža i jačanju zajednica kako bi one mogle brinuti o svakom svom članu. Kampanja se provodi tokom cijele 2008. godine, a Zdravi gradovi i Zdrave županije nosioci su pojedinih tema mjeseca. Labin – Zdravi grad nositelj je teme mjeseca srpnja «Promicanje demokracije».

 

Koordinatorica projekta Labin-Zdravi grad Eni Modrušan pri predstavljanju projekta poručila je (Prilog Eni Modrušan). U okviru planiranih aktivnosti organiziran je  okrugli stol «Zajedno za zdravlje – što županijske i lokalne samouprave i organizacije civilnog društva rade za zdravlje građanki i građana u Istri». Moderatori okruglog stola su Biserka i Mladen Momčinović. U sklopu prezentacije koordinatorica županijskog tima za zdravlje Sonja Grozić Živolić predstavila je županijski Plan za zdravlje građana Istarske županije. Slijedeći projekt u realizaciji Labin-Zdravi grad je prezentacija E-grada (Prilog Eni Modrušan2).

Labin zdravi grad kampanja povezani zdravljem Eni Modrušan Biserka Momčilović Mladen Momčilović Sonja Grozdić Živolić e-grad