2. Rabac Swing Dance festival

2. Rabac Swing Dance festival

16.8.2013. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Zabava

Swing glazba i plesovi žarili su i palili plesne podije SAD-a početkom prošlog stoljeća. Lindy Hop, Charleson, Shag, Balboa, Boogir Woogie tek su neki od plesova koji su se plesali tada. Dinamična glazba, prepuna dobrih vibracija raširila se u to doba diljem svijeta noseći  sa sobom ove fantastične plesove. U posljednjih nekoliko desetljaća širom Europe svi ovi plesovi su se vratili ponovno,  posvuda šireći dobro raspoloženje.

Prije nepunih godinu dana na području Rapca održana je prva jednodnevna SWING plesna radionica u Rapcu sa plesnjakom u večernjim satima.U organizaciji dvoje instruktora iz plesne škole Back to SWING Zagreb – Andree Vozile i Maria Švigira,  sa učiteljima iz Kelna rasplesali su obalu Rapca na zadovoljstvo domaćih, a i stranih plesača i publike.

Ove godine Rabacfest postaje još veći i rasplesaniji!

Uz suradnju učitelja iz Njemačke, Slovenije i Hrvatske Rabački plesni festival traje tri dana sa nekoliko radionica raznih plesova i plesnjacima diljem Labina i Rapca.

Lindy Hop, Boogie Woogie, Burleska, plesovi su koji će se podučavati taj vikend.

Plesne radionice sadržavati će elemente prigodne za potpune početnike, a i za plesače koji već nešto znaju.

Na dvije  plesne večeri polaznici i promatrači će imati prilike izvježbati, plesati ili uživati u Swing Jazz, Rock''''n''''roll i  NeoSwing glazbi kroz čitavu večer.

Detaljnije o programu pogledajte na web stranici www.swingdance.hr

 

Program

 

 

 

swing ples rabac