1.HMNL: Patrik Drndić preuzima kormilo Novog vremena

1.HMNL: Patrik Drndić preuzima kormilo Novog vremena

24.10.2012. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Makarski prvoligaš MNK Novo Vrijeme prije par dana ostao je bez stratega Pjera Malvasije koji je momčad uveo u najelitinije futsal natjecanje u Hrvatskoj. Vrijedi istaknuti da je Malvasija krenuo s dvije pobjede u 1. HMNL, svladavši aktualnog prvaka MNK Split na Gripama 6:1 te Mejaše kod kuće 5:3. Nakon toga Makarska je u trećem kolu bila gost Petrinjčice gdje je doživjela visok i neugodan poraz od istoimenog domaćina (9:4). Ubrzo nakon toga, stigla je vijest iz Makarske da Pjer Malvasija više nije trener momčadi Novo Vrijeme Apfel koja je odjeknula kao ''bomba'' u futsal vijestima u Hrvatskoj, a i šire. ''Bio je naš i uvjeren sam da će ostati prijatelj kluba i u budućnosti. Rastanci su teški, pogotovo kada je netko tako dobar čovjek i futsal fanatik kao što je Pjer Malvasija'' - kazat će Borislav Vuković predstavnik Novog Vremena. Pošto nismo bili u mogućnosti stupiti u kontakt sa gdinom. Vukovićem na dan otkaza bivšem treneru, predstavnik Makarske danas nam je dao izjavu o glavnom prekidu suradnje i o budućem voditelju momčadi te o idućem susretu 1. HMNL kojji je na rasporedu u petak, 26. listopada.
 

''Dogovorili smo se s Patrikom Drndićem da preuzme momčad i bude zamjena bivšem treneru. Drndića u ovome trenutku ne možemo teretit da bude trener i (glavni) igrač, ali kao glavni pokretač i voditelj momčadi dakako može biti. Trenutno, vjerujem u njega, a i moja malenkost će možda doći više do izražaja nego li što je to bilo na proteklim utakmicama'' - dodao je Vuković.

 

Na upit o tome kako će mjesto ''trener'' biti zapravo prazno, te na koliko vremenski Makarska može biti bez stratega, Vuković je naglasio da će zasada ostati na tome da glavnu riječ vodi već spomenuti Drndić, a to će biti zasigurno do polusezone kada će vjerojatno doći do sastanka Uprave o mogućem novom treneru. ''Nije lako biti pet godina uz jednu osobu koja živi za taj klub, igrača, svih 40 minuta je u igri sa svima. Bit će teško, ali takva je odluka, ponavljam još jednom da je ovo doviđenja, nikako zbogom Pjeru Malvasiji'' - kazao je Borislav Vuković. Iskusni ''Pako'' će imati, možemo reći ''debi'' kao voditelj momčadi već ovaj petak kada u Makarsku stiže neopraženi Nacional.

 
''Dolazi nam zagrebački Nacional, koji po statistici možda je blagi favorit, ali mi igramo pred domaćim navijačima te smatram da smo mi favoriti u utakmici. Ovim putem napominjem Zagrepčanima da ih očekuje puna dvorana te da će teško doći do bod(ov)a'' - zaključio je Vuković samo za Sportnews.
 
Izvor: Davor Lopin (www.sportnews.hr)

Patrik Drndić futsal Novo vrijeme trener igrač Makarska 1.HMNL Pako Borislav Vuković Pjer Malvasija Nacional Sportnews Davor Lopin sport MNK Split