18. ZIMSKA MALONOGOMETNA LIGA LABINŠTINE: Izvlačenje brojeva 10.12., početak lige 18.12.2010.

18. ZIMSKA MALONOGOMETNA LIGA LABINŠTINE: Izvlačenje brojeva 10.12., početak lige 18.12.2010.

4.12.2010. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Nakon večerašnje, druge po redu, sjednice Izvršnog odbora Malonogometnog udruženja Labin poznati su svi detalji vezani za 18. Zimsku malonogometnu ligu Labinštine, osim rasporeda utakmica koji će biti određen na Plenumu klubova u petak 10. prosinca u 20:00 sati u labinskoj Sportskoj dvorani SŠ „Mate Blažina“.

Liga će započeti 18. prosinca a i ove godine će se igrati u tri konkurencije. Seniori će igrati ligu sa 12, veterani sa 5, a osnovnoškolci sa 6 sudionika.

Seniorska liga će se u prvom dijelu igrati u dvije skupine, i to jednokružnim bod sustavom. Nositelji će biti šest najboljih od lani: Santa Domenica, Showtime, Harlem, Zemljoradnik, Arsia i Vozilići kao najbolji drugoligaš dok će u drugom jakosnom šeširu biti: Punta Nera, Pizzeria Napoli, San Martino CBE, Santa Domenica Juniors te novaci Tango Šojić Team i Vinež.

Nakon prvog dijela po tri prvo-plasirane momčadi iz skupina prenose svoje međusobne rezultate i igraju sa suparnicima iz suprotne skupine Super ligu. Isto je i sa tri zadnje-plasirane momčadi koje igraju u utješnoj skupini.

Prvoplasirani iz Super lige ostvaruje izravni plasman u ½ finale koje se igra na dvije dobivene utakmice. Za ostala tri mjesta razigravati će pet preostalih momčadi iz Super lige i najbolji iz utješne skupine, i to na jednu dobivenu utakmicu. U slučaju neriješenog rezultata ili identičnog skora plasman u daljnji krug natjecanja ostvaruje momčad koja je bila bolje poredana u ligaškom dijelu natjecanja.

Veterani će igrati dvostrukim bod sustavno nakon čega će prvak ostvariti izravni plasman u Super ligu. Za još dva mjesta u Super ligi razigravati će četiri preostale momčadi sustavom 2.-5., 3.-4. Poraženi će igrati međusobnu play-out utakmicu dok će se u Super ligi igrati jednostrukim bod sustavom nakon čega će prve dvije momčadi igrati finalu utakmicu a treće-plasirani s pobjednikom play-out utakmice za treće mjesto.

U slučaju identičnog skora također će vrijediti pravilo boljeg plasmana u ligaškom dijelu natjecanja. Ligu veterana će igrati: Marinero, Kršan, Foto Festival-Raša, Maling i Cement-Holcim.

Osnovnoškolci će igrati već ustaljenim sustavom natjecanja sa šest momčadi. Njihovo natjecanje će početi 08. siječnja 2011. godine. Seniori i veterani neće igrati u subotu 25. prosinca 2010. te u subotu i nedjelju 01. i 02. siječnja 2011. godine.

Nagradni fond je značajno povećan tako da će prvo mjesto u seniorskoj konkurenciji pobjedniku donijeti 8, poraženom 5 a treće-plasiranom 3 tisuće kuna. Prvak u Ligi veterana osvaja 3 i pol, drugo-plasirani 2, a treće-plasirani tisuću i pol kuna.

Unatoč manjem broju momčadi sustav natjecanja jamči veću rezultatsku neizvjesnost jer praktički više neće biti beznačajnih utakmica kao što je to bilo slučaj do sad kad se prvi dio igrao uglavnom bez bilo kakvog rezultatskog naboja.

Izvor: LabinSport

18. Zimska malonogometna liga Labinštine LabinSport veterani super liga osnovne škole MNU Labin Labin SŠ Mate Blažina nositelji Tango Šojić Team