Znate li koliki je internet? Za pregledavanje svih web stranica potrebno je 31.000 godina

Znate li koliki je internet? Za pregledavanje svih web stranica potrebno je 31.000 godina

31.7.2009. // T - portal // Objavljeno u kategoriji Znanost i tehnologija

Prema podacima Googlea ili Microsoftova Binga, trenutačno na internetu živi nešto više od jednog trilijuna web stranica, a uzme li se podatak da na svijetu trenutačno živi 6,7 milijardi ljudi, jasno je da je za svakog stanovnika planeta rezervirano 150 različitih web stranica.

 

Internetski servisi, uslužne ili zabavne web stranice te svi ostali web sadržaji uobičajena su svakodnevnica značajne količine svjetske populacije, no nitko nikada nije uspio u potpunosti izmjeriti sve od navedenih. Google i Bing uspješno indeksiraju nešto više od jednog trilijuna različitih web stranica, a uzmu li se ti podaci kao relevantni za pregledavanje svake od njih, u trajanju od samo jedne jedine minute, jednoj osobi bilo bi potrebno oko 31.000 godina, i to bez spavanja.

Što se pak ukupne populacije surfera tiče, prema podacima analitičara NielsenOnlinea, internetom se koristi 1,46 milijarda ljudi, što je porast od 16 posto u odnosu na prošlogodišnje podatke.

Prema podacima stranice InternetWorldStats.com, najveći broj surfera dolazi iz Kine, njih 298 milijuna, slijede stanovnici SAD-a sa 227, Japana sa 94, Indije sa 81 te Brazila sa 67,5 milijuna surfera. Prema podacima iste stranice, u Hrvatskoj ima nešto malo manje od dva milijuna surfera (1.984.800), s penetracijom od 44,2 posto, a u razdoblju od 2000. do 2008. broj surfera u Hrvatskoj narastao je 892,4 posto.

www.internetworldstats.com

internet web mreža hakeri tehnologija kontrola sustav veličina interneta web tehnologija
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati