Život za Davida

Život za Davida

22.11.2008. // HRT // Objavljeno u kategoriji Zabava

BUZET- Mali je David rođen prije šest i pol mjeseci s gotovo tri kilograma i 52 centimetra. Sreća njegovih roditelja zbog prvorođenca kratko je trajala. U bolnici je zadržan zbog povišene razine bilirubina, a pretrage su pokazale propadanje jetara. Jedino je rješenje transplatacija tog organa.

Hrvatski su liječnici zbog dobi djeteta preporučili kolege u Padovi. Za operaciju malog Davida treba platiti 80 tisuća eura. U prikupljanje novca uključio se cijeli Buzet pa se već dva tjedna organiziraju predstave, sportski programi i humanitarni koncerti.

Mali David i njegova majka nalaze u bolnici u Padovi. Liječnici su upozorili da ga ne smiju vratiti kući, jer bi mogućnosti njegovog preživljavanja bile male.Od tada se mali David i njegova majka nalaze u bolnici u Padovi. Liječnici su upozorili da ga ne smiju vratiti kući, jer bi mogućnosti njegovog preživljavanja bile male.

Ukupni troškovi operacionog zahvata iznose oko 95.000 eura, s time da polovicu troškova treba uplatiti odmah kako bi se pokrenuo postupak transplatacije.

- Skupili smo 750 tisuća kuna, dakle više od 100 tisuća eura, a očekujemo da ćemo s ovim vikendom biti na milijun kuna, izjavila je dogradonačelnica Buzeta Jadranka Katarinčić Škrlj. Na rock koncert za Davidov osmijeh odazvalo se desetak bandova iz Istre, Rijeke i Zadra, a danas će ih još toliko nastupiti na koncertu zabavne glazbe kojim i završava ova humanitarna akcija. Grad koji ima nešto više od 6 tisuća stanovnika njome je pokazao da je, iako malen, velik srcem.

 

Podsjećamo, svoje priloge za pomoć možete uplatiti na: žiro račun OTP banka d.d. 2407000-3205179242 s naznakom za DAVIDA KRUŠVARA.

David Krušvar Buzet humanitarni koncert transplatacija humanost život
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati