William (ur.) Irwin: SEINFELD I FILOZOFIJA

William (ur.) Irwin: SEINFELD I FILOZOFIJA

11.11.2007. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Zabava

Po čemu Jerry sliči na Sokrata? Je li Elaine feministkinja, ili ipak nije? Što bi Aristotel rekao za Georgea Constanzu? A Kierkegaard za Kramera?
Seinfeld je najpoznatija humoristična TV-serija devedesetih, ali i najfilo-zofskija serija svih vremena. Ona nam zaista ima što reći o raznim filozofskim problemima, osobito o metafizici ničega - i hvalili su je i kudili kao "seriju o ničemu" - kao i o jednom od temeljnim filozofskih pitanja: kako živjeti moralno?
Obožavatelji Seinfelda koji su usput i profesionalni filozofi u ovoj knjizi pišu o idejama, zapletima, šalama i likovima iz Seinfelda. Što god o filozofiji mislili (Pih, filozofiranje / Bilo je to davno... / Filozofiram, dakle živim), kroz ovu čete je knjigu prozreti kao čitku, britku i zabavnu. Ako pak patite svaki put kad propustite reprizu a poneki dijalog već znate napamet, knjigu ćete voljeti i ako vas filozofija dosad uopće nije zanimala - nije da u tome ima išta loše.

William Irwin je profesor filozofije na King's Collegeu u Londonu. Objavio je knjige Intentionalist Interpretation: A Philosophical Explanation and Defense, te mnoge radove o hermeneutici, Sartreu, Platonu, filozofiji prava i filozofskoj pedagogiji. Voli se družiti s nećakom Jeffrevem, jesti čokoladnu babku, pušiti kubanske cigare i miješati metafore.

Seinfeld folozofija Seinfeld i filozofija William Irwin komedija komika zabava knjiga popularna znanost kramer George Elaine
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati