Vikend na Outlook festivalu donosi nastupe najvećih europskih grime, hip hop i dancehall zvijezda

Vikend na Outlook festivalu donosi nastupe najvećih europskih grime, hip hop i dancehall zvijezda

7.9.2018. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Glazba

OUTLOOK Night 1 - Marko Edge 6

David Rodigan na The Clearing pozornici. Foto: Marko Obradović.

Prvi dan Outlook festivala koji se upravo održava na tvrđavi Punta Christo pored Pule obilježili su nastupi na glavnoj pozornici nazvanoj The Clearing. Više od deset tisuća ljubitelja bass glazbe iz cijelog svijeta koji su stigli na festival uživalo je u nastupu Johnnyja Osbournea, jednog od najpoznatijih jamajkanskih reggae i dancehall pjevača svih vremena, čuveni radijski voditelj i selektor David Rodigan na glavnoj je pozornici nastavio slavlje svoje 40 godina duge karijere uz probrane reggae himne, a legenda bass glazbe Chimpo zatvorio je The Clearing pozornicu plesnim setom koji je probio sve žanrovske granice i rasplesao brojne okupljene posjetitelje.

The Garden i Subdub Arena pozornicama sinoć su dominirali drum and bass i dubstep. Jednu od najposjećenijih pozornica, The Garden, preuzele su izdavačke kuće Exit Records, Metalheadz i Star Warz sa svojim gostima među kojima se ističu: Goldie, Randall, Ant TC1, Zed Bias i Skeptical. Subdub Arenom su žarili prva dama bass glazbe Madam X, dubstep pionir Loefah i Pinch, a The Moat pozornicom su dominirali slovenski duo DubDiggerz, te nizozemski drum and bass majstor IcicleBonobo je po četvrti i posljednji put ovoga ljeta nastupio u Puli, a posjetitelji The Stables pozornice mogli su uživati u njegovom plesnom i opuštenijem setu.

OUTLOOK Night 1 - Marko Edge 2

The Garden. Foto: Marko Obradović.

Glavnu pozornicu 11. Outlook festivala zapalit će Stefflon Don, The Heatwave, J Hus i Lady Leshur!

Sama festivalska lokacija ove se godine odlikuje brojnim pozitivnim promjenama, od proširene pozornice The Garden koja je postala jedna od najposjećenijih na festivalu, preko raznolike ponude hrane i pića pa sve do brojnih punktova na kojima se bez suvišnog čekanja mogu napuniti narukvice za bezgotovinska plaćanja. Festivalski petak na pozornici The Clearingu obilježit će nastupi londonske reperice Nadie Rose, britanske grime kraljice Stefflon Don kojoj će ovo biti prvi nastup u Hrvatskoj, a glavnu će pozornicu zapaliti i obožavani britanski dancehall DJ duo The Heatwave. U subotu na glavnoj pozornici izdvajamo nastupe Spookyja i Grandmixxera, a zadnji će dan festivala, nedjelju, u velikom stilu zatvoriti reperi Ocean Wisdom i Lady Leshurr uz Dub Phizixa i J Husa.

Na dnevnoj pozornici The Beach nastupa velik broj glazbenika u live i laganijem izdanju od kojih za festivalski vikend izdvajamo pionire domaćeg reggaea Brain Holidays, zagrebačkog dub i dubstep producenta Egolessa, mladu vokalisticu iz Manchestera Layfullstop, londonsku grimericu Flohio i pionire talijanskog dubstepa Numa crew. Dubsplash stage, jedna od glavnih pozornica Seasplash festivala predstavlja se večeras u Courtyardu gdje nastupaju Digitron, Roots In Session, Brada Selecta i Anja G & Dr. Obi. The Dungeon pozornicu sutra preuzimaju samo regionalni i domaći izvođači koji predstavljaju Seasplash festival. Na pozornicu će se popeti Diyala & Yesh, Sheco, Double B, Kick Kong, Said5 i duo Roll the Drums - Džonidža & MC Don Dada.

 DK 9202

The Beach pozornica. Foto: Daniel Kiršić

Ulaznice za festival mogu se kupiti na blagajni na glavnom festivalskom ulazu, u petak, subotu i nedjelju od 11:00 do 02:00 sata. Cijena ulaznice za tri dana je 700 kuna, dvodnevna 500 i jednodnevna 250 kuna.

Ove godine novost je i suradnja festivala s Mastercardom. Tako će Mastercard kao partner festivala svim korisnicima Mastercard® i Maestro® kartica osigurati brojne pogodnosti. Beskontaktne i standardne Mastercard i Maestro kartice su službeno sredstvo plaćanja na festivalu te ih se može koristiti za kupnju pića i merchandisea na festivalskim lokacijama umjesto festivalske kartice. Korisnici ovih kartica pri kupnji ostvaruju 10% popusta, a isti popust se ostvaruje i pri kupnji promotivnih proizvoda Mastercard i Maestro karticama.

***

Sve informacije o Outlook festivalu dostupne su na:

outlook festival outlook arena pula festival štinajn bonobo live istra hrvatska glazba album izvođači pozitivan ritam
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati