The Orange Strips

The Orange Strips

13.12.2007. // Barkun // Objavljeno u kategoriji Glazba

The Orange Strips labinski su autorski bend koji djeluje nešto više od 4 godine. Od samih početaka djelovanja, prvih se nekoliko mjeseci (do ljeta 2002.) uglavnom radilo na komponiranju pjesama, te snimanju prvih demo-snimki u improviziranom studiju uz minimalnu dostupnu opremu.

Već prvi demo-pokušaji, međutim, privlače slušatelje, pa se The Orange Strips svega nekoliko tjedana nakon svog osnutka već pojavljuju u medijima, a vrlo skoro i na lokalnoj radio postaji "Radio Labin", gdje se po prvi puta pojavljuju na top-listi, s pjesmom "Pieces".
Početkom 2003. bend bilježi svoj prvi nastup u labinskom klubu Baza, a do kraja godine Stripsi odrađuju još 11 koncerata, od Novigrada, preko Zagreba pa čak do Požege. Također se u više navrata pojavljuju u lokalnim medijima.

Sredinom 2003. u svega 4 dana u istom improviziranom studiju, te u uvjetima ništa boljim nego prije, snimljen je i prvi službeni demo benda, "Nice to See You Smile", s 15 autorskih pjesama na engleskom jeziku. Demo CD naišao je na povoljne kritike publike i medija, a Stripsi u svega nekoliko tjedana daju skoro desetak radijskih intervjua (radio Labin, Maestral, Istra, Moslavina, Primorski...) promovirajući svoje pjesme. Prvi "singl" s CD-a, pjesma "Naked", boravi na top-listama više radijskih postaja iz cijele Hrvatske, a na Radio Istri doseže 1. mjesto domaće ljestvice.

 

Bend se također često spominje na domaćim glazbenim web-stranicama, a na jednom od najjačih hrvatskih glazbenih portala, music.vip.hr, dvije pjesme (prvo "Pieces", a zatim "Lemon Sister") gotovo su 10 mjeseci bile pri vrhu Top 10 Underground ljestvice, bilježeći prva mjesta po nekoliko uzastopnih tjedana.
Pjesma "Naked" se početkom 2004. našla na underground kompilaciji "Home Made Vol.1" neovisne izdavačke kuće "Stain Records", a pjesme "The Fire" , "Shower Song" i "Letters In Your Mailbox" u razdoblju '04-'05g. našle su se na Demo Top 5 ljestvici HRT-ove emisije za mlade "Briljanteen", gdje su također zasjele na prve pozicije.


Pjesma The Fire u više je navrata korištena u emisiji HRT-a "Kad zvoni", a našla se i na kompilacijskom cd-u Bježi!Via!, koji je sponzoriran od strane Istarske županije i istarskog ogranka HGU-a u sklopu kampanje suzbijanja ovisnosti, u nakladi od 15000 primjeraka.
2005.g, ponovno u vlastitoj produkciji snimljen je i spot za "Letters In Your Mailbox", koji je osim na HRT-u prikazan i u emisiji No Hit Videos, na američkom Adelphia Chanelu, koji pokriva područje 6 saveznih država na području New Englanda, a prikazan je i u emisiji HRT-a Briljanteen, kao i na lokalnim tv postajama u Hrvatskoj. Krajem 2005.g. na stranicama riječkog glazbenog portala ri-rock.com The Orange Strips proglašeni su za demo bend godine.

 

Uz konstantno održavanje koncerata po bližoj i daljnjoj okolici, u 12.mj.2006. bend odrađuje svoju prvu turneju po Velikoj Britaniji i Belgiji (Lauwe, London, Swindon, Glasgow, Edinburgh, Liverpool, Leicester).
Početak 2007. donosi bendu radijsku promociju na tri radio stanice u S.A.D.-u (Indie Wave Radio - Indianapolis, Indiana; Buzz Radio - Tampa, Florida; te Supertraxx Radio - Bluefield, West Virginia), a nastavlja se i s nastupima diljem Hrvatske, te po Austriji i Sloveniji.
Album čije snimanje počinje u studiju Radio Pule svijetlo bi dana trebao ugledati u jesen 2007, a pjesma Madras (Come Again) u međuvremenu će izaći i na kompilaciji „Stay In The Box" izdavačke kuće Matchbox Recordings iz Velike Britanije, gdje se bend krajem godine vraća na promotivnu turneju. (www.groupie.hr)

The Orange Strips Labin muzika album Stay In The Box koncerti europsla turneja groupie.hr
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati