Svjetski rekord na prvoj 3D projekciji u pulskoj Areni

Svjetski rekord na prvoj 3D projekciji u pulskoj Areni

25.7.2012. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Film

Jučer je na 59. festivalu igranog filma u Puli prikazana projekcija koja će zbog svojih tehničkih karakteristika i posjećenosti ostati zapamćena u svjetskim razmjerima. Prilikom prvog prikazivanja 3D filmova u pulskoj Areni, postignuto je nekoliko rezultata koji da sada nisu zabilježeni u kinoprikazivačkoj industriji.

 

 3D projekcija u pulskoj Areni je izvedena s udaljenosti od 73,6 metara, što je vrijednost koja nadilazi sve dosad poznate filmske projekcije, ali i tvornički predviđene postavke same tehnologije. Uz to, postignut je kut vidljivosti 3D projekcije od 60º, čime je pokrivena ukupna površina auditorija u Areni u svom punom kapacitetu.

 Zahvaljujući takvim tehničkim postavkama projekcije, ostvaren je još jedan svjetski rekord. Jučerašnju 3D projekciju prema službenim podacima pratilo je 5.920 gledatelja, što je ujedno i najveći zabilježen broj gledatelja na jednoj 3D projekciji u svijetu.

 

Tehničku realizaciju spomenute 3D projekcije pomogao je LMT Laboratorij multimedijskih tehnologija d.o.o. iz Zagreba, koji je u Areni instalirao službeno najsvjetliji projektor na svijetu prema Guinnesovoj knjizi rekorda, a kojeg je ustupila tvrtka Barco. Kao 3D tehnologija koja je omogućila postizanja dosad nezabilježenih rezultata koristio se RealD 3D projekcijski sustav, kojeg je omogućio Blitz-Cinestar.

 Za potrebe 3D projekcije zamijenjeno je postojeće platno novim srebrnim platnom proizvođača Harkness Screens, širine 18,70 metara.

Prošla je noć bila iznimna i za hrvatsku kinematografiju, u Areni je prikazan prvi hrvatski dugometražni igrani 3D film, Slučajni prolaznik Joze Patljaka. Nakon hrvatskog 3D prvijenca, uslijedila je i 3D projekcija Čudesnog Spider-Mana Marka Webba. Kako su te projekcije izgledale provjerite na priloženim fotografijama. Slike doista govore više od riječi.


3D film pula film festival
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati