Simbolika i mistika broja osam!

Simbolika i mistika broja osam!

8.8.2008. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Zabava

Broj 8, koji se u datumu otvaranja Olimpijskih igara pojavljuje tri puta, oduvijek je bio jedan od ljudima najzanimljivijih brojeva. Osam je broj kozmičke ravnoteže, to je broj ruže vjetrova na atenskoj Kuli vjetrova; često ima toliko žbica na kotaču; toliko lopoč ima latica i put staza; toliko je anđela nosača nebeskog prijestolja. Broju 8 se često pripisuje magijsko djelovanje, jer je sastavljen od dva kruga ili prstena te stoga sadrži dvostruku čarobnu snagu tih simbola. Zanimljivo je da se i Olimpijski simbol sastoji od pet raznobojnih isprepletenih krugova!

Osmi dan dolazi nakon šest dana stvaranja i sabata. Dok je broj 7 prvenstveno broj Starog zavjeta, 8 pripada Novom zavjetu. Broj 8 ne donosi samo Kristovo uskrsnuće nego i čovjekovo te navješćuje buduće vječno doba. Prema svetom Augustinu nakon sedmog dana dolazi osmi koji obilježava život pravednika i kaznu za bezbožnike.U kaldejskoj numerologiji, broj 8 je sretan broj samozatajnosti i ograničenja te uspjeha koji dolazi nakon početnih odricanja. Oslikava ga dobro uzrečica "preko trnja do zvijezda" što je savršeno prikladno putu kojeg su prošli i proći će sportaši, sudionici na Olimpijskim igrama.

Pozitivne osobine koje u čovjeku potiče simbol 8 su: praktičnost, opreznost, odgovornost, stabilnost, vjernost, diskretnost, sistematičnost, strpljivost, moć koncentracije, samodiciplina, smisao za organizaciju, analitički um, samozatajnost, odricanje, upornost, ambicioznost.Za razliku od broja 666 koji predstavlja Antikrista (iza tri simbola ljubavi – broj 6 - u tom broju koja mi vidimo, krije se zapravo simbol 9, simbol rata i razaranja, jer 6+6+6 čini vrlo opasan i moćan broj 18, broj vojske i ratne aktivnosti), tri broja 8 u ovom datumu nas asociraju na broj 888, koji zapravo u sebi krije osnovni broj 6, broj Isusa, broj ljubavi, jer je brojčana vrijednost slova grčke riječi ´Iesus, Jezus, tj. Isus upravo 888.

Prema grčkom alfabetu

jota 10
eta 8
sigma 200
omikron 70
ipsilon 400
zeta 200

Ukupno
888

Upravo se u tom broju nalazi simbol 6, simbol ljubavi, jer 8+8+8=24, a 2+4=6


Iz starije povijesti nije nam poznato ništa posebno katastrofalno/kataklizmično što se desilo npr. 8.8.1008. g. ili 8.8.1808. g., a začuđenost kako je 8.8.1988. u New Yorku izmjereno 88 stupnjeva Fahrenheitovih prestaje kad vidite da je to bilo samo primjerenih 31 stupanj Celzijusa!Statistika 25. dosad održanih Olimpijskih igara pokazuje da su ovo prve Igre koje započinju 8 dana u mjesecu.Bilo kako bilo, pojava ovolikog broja istih znamenaka u nekom datumu, numerološki gledano, ne znači ništa posebno i nije nikakav zlokoban znak ili sudbinsko predskazanje, već uobičajena i neizbježna nestašna igra Njezinog Veličanstva Vječnosti s kotačićima vremena, listićima kalendara i s nama, radoznalim prolaznicima.


Milivoj Lassić, numerolog
Za Kineze je broj 8 sretan broj, kao što je to nama broj 7. Stoga, ne iznenađuje činjenica da Olimpijske igre u Pekingu počinju upravo 8.8.2008. U Kini će vam, ako želite imati sretan broj 8 u broju svog mobitela ili na registarskim tablicama, tu uslugu posebno naplatiti, a domaćinstva i tvrtke koje imaju broj 8 u svojoj adresi smatraju se posebno sretnima. (net.hr)

osmica sreća broj Olimpijske igre numerologija
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati