Sedam tisuća posjetitelja uživalo u upravo završenom Dimensions festivalu!

Sedam tisuća posjetitelja uživalo u upravo završenom Dimensions festivalu!

2.9.2014. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Glazba

Tvrđavom Punta Christo pored Pule četiri je dana, od četvrtka 28. do nedjelje 31. kolovoza, vladao Dimensions festival, koji tri godine za redom predstavlja glazbenike inovativnog i raznolikog elektronskog zvuka. Sedam tisuća posjetitelja iz više od pedeset zemalja svijeta uživalo je u izvedbama dvjestotinjak glazbenika koji su se rasporedili na jedanaest maštovito postavljenih i uređenih pozornica. Tvrđava Punta Christo i okolni brijunski arhipelag bili su u milosti fantastičnog sunčanog vremena, što je posebno pogodovalo ugodnim vožnjama rasplesanih party brodova kojih je na Dimensions festivalu isplovilo čak tridesetak. Kiša je u nedjelju samo nakratko prekinula festival, što je dovelo do otkazivanja nekoliko nastupa, ali nije spriječilo okupljene da plesom isprate festival.

Najavljivani favoriti festivala opravdali su povjerenje i oduševili posjetitelje: nježni kvartet Warpaint i jazzy-soul veteran Roy Ayers zagrijali su tek okupljene posjetitelje prvog dana festivala, berlinski maestro Marcel Dettmann bio je na usluzi ljubiteljima tvrđeg techna, miljenici eklektičnih melodija plesali su kako je Gilles Peterson svirao, a štovatelji vrhunskih ženskih vokala radovali su se izvedbama Fatime i Kelele. Petak će publici ostati u sjećanju po nastupu engleskog producenta i pijanista Jona Hopkinsa, poznatog po suradnji s Brianom Enoom i bendom Coldplay te snažnom i divnom glasu pjevačice Fatime. Subotnji nastupi Moodymanna, američkog producenta čiji je istoimeni album izašao početkom ove godine, i Andrewa Ashonga ubrajaju se među apsolutne festivalske vrhunce. Isto takav je bio i energičnan DJ set tandema Jackmastera i Onemana koji su do savršenstva doveli glavnu festivalsku pozornicu s disco-dance-house hitovima. Porciju garagea, junglea, hip hopa i trip hopa festivalu su servirali Goldie i predstavnici Hyperdub etikete. Nedjeljni nastupi electro zvijezda Juana Atkinsa, Moritza Von Oswalda, Aux 88-a i Underground Resistancea otkazani su zbog nevremena te njime uzrokovanih tehničkih poteškoća.

Zadnji dani Dimensions festivala ujedno su i posljednji dani pripreme sedmog Outlook festivala koji počinje u četvrtak 4. rujna i traje do nedjelje 7. rujna. Najveći europski festival bass glazbe i soundsystem kulture će na tvrđavu Punta Christo, okolne pozornice i festivalski kamp privući zavidnih trinaest tisuća međunarodnih posjetitelja koje će zabavljati tristotinjak izvođača. Osim na dvanaest pozornica, u glazbi će se uživati i na četrdesetak zabava na brodovima. Festivalski line-up predvode hip hop maestro DJ Premier, trip hoper Daddy G, reggae, dancehall i jungle predstavnici Barrington Levy, Congo Natty te Zed Bias, Boddika, David Rodigan, dubstep duo Digital Mystikz koji čine Mala i Coki, Phaeleh, Funkineven, Eliphino, Kutmah i mnogi drugi.

Prvo hrvatsko gostovanje velike hip hop i soul dive Ms. Lauryn Hill u atraktivnoj pulskoj Areni u srijedu 3. rujna dostojno će najaviti Outlook festival. Uz Ms. Hill nastupit će Fatima, Andrew Ashong i Submotion Orchestra. Vrata pulske Arene otvaraju se u srijedu u 19 sati, a poznata je i satnica koncerta: Submotion Orchestra (20.00 – 21.00), Andrew Ashong (22.15 – 22.50), Fatima (23.05 – 23.40), Ms. Lauryn Hill (00.20 – 01.40).

Ulaznice za koncert otvorenja Outlook festivala po povoljnijoj cijeni od 350 kuna moguće je nabaviti putem sustava Entrio na adresi www.entrio.hr i preko Pozitivnog ritma, kao i festivalsku ulaznicu od 750 kuna.

Pozitivan ritam dio je britansko-hrvatskog tima zaduženog za organizaciju oba festivala koja svake godine dobrano poboljšavaju statistitku turističke postsezone u istarskom dijelu obale. Isto tako većinu zaposlenika na festivalima čine Hrvati, dok domaće DJ i producentske snage redovno doprinose festivalskom line-upu. Pozitivan ritam je organizacija koja okuplja glazbene profesionalce s preko dva desetljeća iskustva u pripremanju, promoviranju, organiziranju i realizaciji projekata, među kojima se nalaze Dimensions i Outlook festivali.

Sve informacije o Dimensions festivalu 2014. dostupne su i na:

www.dimensionsfestival.com
www.pozitivanritam.hr/dimensions festival
www.facebook.com/Dimensions Festival
www.twitter.com/dimensions festival
www.mixcloud.com/dimensions festival
www.youtube.com/dimensions festival

novi izvođači Punta Christo ljeto nastup Caribou Daphni Kelela Dimensions festival Štinjan objava imena dj Arena Amfiteatar ulaznice otvaranje Pula
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati