Sa sedmeročlanim bendom u Tvornicu papira: Danac Anders Trentemoller prvo potvrđeno ime Hartere!

Sa sedmeročlanim bendom u Tvornicu papira: Danac Anders Trentemoller prvo potvrđeno ime Hartere!

12.2.2011. // Novi list // Objavljeno u kategoriji Glazba

Producent i multiinstrumentalist već se s prvim albumom izdvojio kao jedan od najvećih talenata u svijetu elektronske glazbe

 

Danski glazbenik Anders Trentemoller prvi je izvođač čiji je nastup potvrđen na sedmom Hartera Festivalu.

 

Trentemoller u Rijeku stiže uz potporu sedmeročlanog benda tako da u bivšoj Tvornici papira možemo očekivati nezaboravni live nastup, baš kao što to očekuje i posjetitelje melektronska glazba,nogih drugih poznatih glazbenih festivala poput Coachelle, Sonara i Hurricanea na kojima će također gostovati ovaj nagrađivani DJ i producent elektronske glazbe.

 

Trentemoller, koji će na Harteri nastupiti u sklopu svjetske turneje koja traje od ožujka do rujna, iza sebe ima dva autorska albuma, »The Last Resort« i »Into The Great Wide Yonder«, nekoliko kompilacija, brojne singlove i obrade.

 

  "Da ga očekuje svjetla budućnost Trentemoller je pokazao još 2005.  kada je objavio jedan prvih singlova, »Physical Fraction«, koji je postao veliki ljetni hit."
 

Producent i multiinstrumentalist koji se, prije no što se upoznao s londonskom elektronskom scenom, bavio funkom, rockom i jazzom, već se prvim nosačem zvuka, posebnim po svježim zvukovima i kvalitetnoj produkciji, izdvojio kao jedan od najvećih talenata u svijetu elektronske glazbe.

 

Album je u Danskoj ostvario platinastu nakladu, a širom svijeta osvojio mnoge glazbene nagrade. Da ga očekuje svjetla budućnost Trentemoller je pokazao još 2005.  kada je objavio jedan prvih singlova, »Physical Fraction«, koji je postao veliki ljetni hit.

 

"Jedan od vrhunaca njegove karijere dogodio se 2009. kada je na danskom Roskilde Festivalu nastupio pred pedeset tisuća ljudi"
 

Godine 2007. s bendom je krenuo na live turneju koju su pratili spektakularni vizualni efekti, a iste je godine objavio i svojevrsni best of album »The Trentemoller Chronicles«.

 

Jedan od vrhunaca njegove karijere dogodio se 2009. kada je na danskom Roskilde Festivalu nastupio pred pedeset tisuća ljudi. Drugim albumom, objavljenim prošle godine pokazao je spremnost na promjene, ali istovremeno ostao vjeran svome prepoznatljivome izričaju.

 

Osim po vlastitim izdanjima, poznat je i po remiksiranju radova izvođača kao što su Pet Shop Boys, Röyksopp, Moby,  Depeche Mode ili pak Franz Ferdinand za obradu čije je pjesme »No You Girls« nominiran za nagradu Grammy. Kao što smo već pisali, sedma će se Hartera održati 15. i 16. srpnja. Pretprodaja festivalskih ulaznica počela je još krajem prošle godine, a cijena im trenutno iznosi 160 kuna.
 
Info:

elektronska glazba Roskilde Festival ulaznice Danac live nastup Hartera Tvornica papira Rijeka Anders Trentemoller bend Sonar Coachella
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati