Roker iz odvjetničke kancelarije

Roker iz odvjetničke kancelarije

30.11.2007. // Jutarnji list // Objavljeno u kategoriji Glazba

Kada mu je bilo šest godina, Aljoša Šerić više od svega želio je biti sudac, poput svog oca. Malo je tko tada mogao znati da će ovaj sposobni dječačić dvadesetak godina kasnije postati ne samo odvjetnik nego i glaz­be­nik, pjevač i kantautor.

Neki ga se možda neće sjetiti po imenu, ali Aljoša Šerić po­znat je kao frontman grupe Ramirez, a prije nekoliko se da­na našoj publici predstavio s novim albumom, koji je sni­mio sa svojom novom grupom Pavel, a na kojem se, uz osta­le, nalaze pjesme “Morska” i “Moj stan je prekinuo s njom”, ko­je su već osvojile top-liste. - Ne postoji nikakva anegdota vezana uz ime Pavel, baš kao ni uz Ramirez, jednostavno mi se svidjelo kako zvuči - ob­jasnio je Aljoša u ugodnom razgovoru u odvjetničkom ure­du koji dijeli sa svojim ocem.

Na pitanje na koji način us­pi­­jeva pronaći balans između glazbe i odvjetništva, sa smješ­kom je započeo svoju priču. - Ideja o novom bendu nije došla iznenada, dapače, to su pjesme koje sam spremao i sakup­ljao već godinama, ali se jednostavno nisu uklapale u stil koji ima Ramirez. Shvatio sam da je vrijeme da ih ‘pustim van’ i tada sam došao na ideju stvaranja Pavela - kaže Aljoša i na­javljuje promociju u siječnju. Znači li to da je s Ramirezom go­tovo? - Ne, nikako, napravili smo dva albuma i polako ra­di­mo na trećem, dok je Pavel moj projekt koji sam želio na­pra­viti i već sada znam da je tu na duge staze jer imam sprem­ljene pjesme i za drugi album - objašnjava.

S obzirom na to da Aljoša radi i kao odvjetnik za kazneno pravo, osvrnuo se i na sve svoje obaveze ali i reakcije benda ka­da im je priopćio da će započeti raditi kao odvjetnik. - U početku su se pribojavali da će me to malo uda­ljiti od benda, no ubrzo su shvatili da čovjek, ako želi, može naći vremena za sve. U usporedbi s trgo­vač­kim pravom, kojim sam se u početku bavio, u kaz­ne­nom pravu ja sam gospodar svog vremena pa kada obavim posao i stignem kući u šest ili sedam sati na­večer, umjesto da odem u teretanu, radije ću otići na probe ili snimanja ili možda nešto skladati. Glazba je ipak moja najveća ljubav - priznaje. Što se tiče posla, i tu nalazi zadovoljstvo, ali kaže da na sudu zna biti mnogo stresnih trenutaka. - No, sve­ga toga sam bio svjestan kada sam ušao u ovaj po­sao i kada imam težak dan, uvijek mi na kraju ostaje moja glazba u kojoj pronalazim mir - ističe. A kako na nje­go­ve silne obveze gleda djevojka? - S obzirom na to da smo već dugo u vezi, ona, nažalost, najviše ispašta, ali je svjesna da mora podnositi neke žrtve jer uza se ima neobičnog dečka koji je u isto vrijeme odvjetnik, skladatelj i pjevač.

Ramirez rock skupina bend Aljoša Šerić odvjetnik kazneno pravo Morska glazba
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati