Quasarr @ Tvornica kulture, Zagreb 16.05.2013.

Quasarr @ Tvornica kulture, Zagreb 16.05.2013.

4.3.2013. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Glazba

Sjajni riječki indie pop bend Quasarr vraća se u Tvornicu kulture 16. svibnja na koncertu na kojem će, između ostalog, predstaviti i novi singl “Sjene”.

Singl “Sjene” će premijerno biti emitiran na Soundsetu – Nacionalnoj radijskoj grupi danas točno u 15:20. Usporedo s premijerom Quasarr su krenuli sa svirkama. U prošli petak su nastupili u rasprodanom ljubljanskom kinu Šiška uz Denis & Denis.

Novim singlom Quasarr počinje pripremati put za treći studijski album na kojem će predstaviti svjež, rekonstruiran zvuk benda. Prvi dojam kako će sve zvučati može se dobiti već u sjajnoj nastupnoj pjesmi “Sjene” za čiji miks i mastering su zaslužni Kevin Paul (dugogodišnji Muteov suradnik, radio na albumima Nicka Cavea & The Bad Seedsa, Depeche Modea, Mobyja, MGMT-a, R.E.M.-a, Goldfrapp…) i Jay Frigoletto (radio sa INXS, Oasis, Alice In Chains, Blnodie…).

MP3-cu novog singla ”Sjene” preuzmite ovdje.
 
Quasarr je nastao početkom 2000. godine kada bilježi svoje prve nastupe svirajući repertoar dijelom autorskih pjesama i obrada. Nakon toga daje naglasak isključivo autorskom radu te snima niz demo materijala i nastupa po važnijim klubovima u u Zagrebu, Zadru, Rijeci, Puli, kao i u Sloveniji. Prekretnicu predstavljaju nastupi u polufinalu i finalu projekta "Inkubator - Aquarius Records" u zagrebačkom klubu Aquarius koji bend etabliraju u glazbenim krugovima i pred publikom. Drugim mjestom na festivalu bend je predstavio novi prepoznatljivi zvuk i zadobio interes izdavača. Od 2004. sve kreće iznova i to u novoj postavi, uz stari autorski duo Frank - Štok. Prvi single, "Ti", s albuma prvijenca, tada je bio najizvođenija pjesma godine na mnogim radio postajama u državi i lansirao bend među najtraženije nove izvođače. Sličan uspjeh ponovio je i single "Propaganda" s drugog istoimenog albuma objavljenog 2010. godine. U posljednjih nekoliko godina grupa Quasarr svirala je na većini regionalnih festivala, dijeleći pritom pozornicu s imenima kao što su Morcheeba, Klaxons, Skunk Anansie i mnogi drugi.

ULAZNICE
Ulaznice za koncert Quasarra u prodaju kreću u ponedjeljak, 11. ožujka po cijeni od 30 kn. Cijena na dan nastupa iznosit će 40 kn.

Službena prodajna mjesta:
•    Tvornica kulture (Ljudevita Posavskog 1)
•    Churchill shopovi: Avenue Mall, City centar, Arena centar
•    Punkt (Branimir centar)
•    Daily News (Prolaz podhodnik)
•    www.entrio.hr

Grupu Quasarr zastupa Los Angeles agencija.

Quasarr grupa koncert singl Zagreb Tvornica kulture ulaznice Soundset Ljubljana Sjene Šiška Denis & Denis kino album studijski svirka predstvljanje
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati