Pula Film Festival: U animiranu pustolovinu upustilo se 30 mališanaU animiranu pustolovinu upustilo se 30 mališana

Pula Film Festival: U animiranu pustolovinu upustilo se 30 mališanaU animiranu pustolovinu upustilo se 30 mališana

16.7.2014. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Film

Radionica Pustolovni laboratorij profesora Baltazara započela je u ponedjeljak, 14. srpnja u prostorijama Gradskeknjižnice i čitaonice Pula pod vodstvom Manuela Šumberca i Vibora Juhasa. Kakve crtiće djeca žele gledati, koji su ima najdraži animirani likovi i što sve intrigira dječju maštu na 61. Pulskom filmskom festivalu imamo priliku doznati iz prve ruke.  Od koga? Pa upravo od 30 djece koja su se upustila u pustolovinu animirane radionice profesora Baltazara. Riječ je o desetom po redu pustolovnom laboratoriju u kojem pomoćnici profesora Baltazara Manuel Šumberac i Vibor Juhas djecu od 7 do 12 godina upoznaju s tehnikama izrade i produkcije animiranog filma

 

Kako su se mladi zaljubljenici u animirani film snašli u kompliciranoj tehnici izrade crtića, možete provjeriti do srijede, 23. srpnja, kada će djeci profesionalne savjete i svoje oštre kritike dijeliti i poseban gost radionice animiranog filma Péter Vácz čiji se kratki animirani film prikazuje istog dana na Pulici - programu za djecu. Filmovi proizvedeni u Baltazarovoj radionici moći će se pogledati u petak, 25. srpnja u Istarskom narodnom kazalištu – INK, u 18 sati.

OTVARANJE IZLOŽBE FESTIVALSKI PLAKATI PREDRAGA SPASOJEVIĆA: U Srpskom kulturnom centru, u 20:00 sati u četvrtak, 17. srpnja, održat će se svečano otvorenje izložbe festivalskih plakata najpoznatijeg autora vizualnog identiteta Pulskog filmskog festivala,  Predraga Spasojevića, pod nazivom Dobri duh Festivala. Izložbu će svečano otvoriti povjesničarka umjetnosti Jerica Ziherl, a za glazbeni ugođaj pobrinut će se gitarist Henk Verdonkschot. 

Dodatne fotografije pronađite na http://pulafilmfestival.hr/foto/radionice-baltazar/

pff pula film festival baltazar
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati