Pula film festival: Prvi hrvatski 3D film u Pulskoj Areni

Pula film festival: Prvi hrvatski 3D film u Pulskoj Areni

24.7.2012. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Film

Večeras će se po prvi puta u Areni prikazati prvi hrvatski 3D film Slučajni prolaznik Joze Patljaka u 21:30. Arena je spremna za premijeru prvog hrvatskog 3D filma!
Večeras će se prikazati čak 2 filma u 3D tehnici, osim Slučajnog prolaznika prikazat će se i Čudesni Spider-Man Mark Webba u sklopu programa PoPularne Pulice.

Jedan od najsuvremenijih projektora današnjice, uparen sa specijalnim objektivima i uređajima koji omogućuju prikazivanje 3D tehnologije, po prvi put u Areni dočarat će sliku u 3D tehnologiji. Zajedno s dorađenim neovisnim sustavom ozvučenja i specijalnog srebrnog ekrana, ove projekcije mogu biti zabilježene u analima hrvatske kinematografije, a i šire. Naime, u svijetu po našim saznanjima ne postoji otvoreni prostor za 3D kino projekcije, gdje je projekcijska udaljenost veća od 70m. Nadalje, pravilo je da se u jednom prostoru prikazuje isključivo jedna od tehnologija, ili 2D ili 3D. Festival je prihvatio izazov te je sinoć u noći, nakon završenog redovnog programa u Areni, postavljeno specijalno platno za 3D. U 01:54 u noći započelo je podizanje platna, u 02:50 platno je bilo spremno za 3D kalibriranje, a netom prije svitanja u 04:48 puštena je prva 3D slika.
Promijenjen je kompletan sustav, zajedno sa ekranom, koji će se po završetku večerašnjih projekcije demontirati i omogućiti nastavak festivala i prikazivanje u 2D tehnologiji.

Prva, a samim time i povijesna 3D projekcija prvog hrvatskog 3D filma, održat će se zahvaljujući sustavu REALD3XL, koji je gratis ustupio CINESTAR, najveći kino prikazivač u Hrvatskoj. Sponzor koji nam omogućava ovu prekretnicu u hrvatskom filmu je i LABORATORIJ MULTIMEDIJSKIH TEHNOLOGIJA u suradnji s BARCO-m.

Ono najzanimljivije jest da broj mogućih gledatelja ostaje isti, nema nikakvih dodatnih ograničenja te će 6 000 ljudi moći večeras uživati u čarima 3D efekta na otvorenom.

Mole se gledatelji da nakon završetka večerašnjih projekcija pri izlazu vrate naočale za gledanje 3D projekcija u kutije, s obzirom da su specijalne naočale namijenjene za višekratnu upotrebu.

 

Pula film festival, PR

 

pula film festival 3d film arena festival
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati