Pula film festival- predstavljen nacionalni program

Pula film festival- predstavljen nacionalni program

30.6.2011. // Grad Pula (nezavisni portal) // Objavljeno u kategoriji Film

Središnja najavna medijska konferencija 58. Festivala igranog filma u Puli održana danas u Muzeju suvremene umjetnosti Zagreb otvorena je dobrodošlicom ravnateljice MSU-a Snježane Pintarić i ravnateljice Festivala Zdenke Višković-Vukić. U uvodnom je dijelu poseban naglasak stavljen na odličnu suradnju dviju institucija, ali i na uspješne organizacijske pripreme 58. izdanja Pule koja svojim međunarodnim i dječjim programom te retrospektivom filmova Jamesa Ivoryja započinje već sljedeće subote. Umjetnički je ravnatelj Zlatko Vidačković potom objavio i Nacionalni program 58. Pule koji će se održati od 16. do 23. srpnja.

U Nacionalnom programu 58. Festivala igranog filma u Puli biti će prikazano 19 ostvarenja, od čega 10 u Glavnoj sekciji, a 9 u Sekciji manjinskih koprodukcija.

Najveći novitet ovogodišnjeg festivala su digitalne projekcije u Areni, što nije samo veliki organizacijsko-tehnički pomak, nego i programski, jer će se zahvaljujući tome u Areni moći prikazivati i filmovi producenata koji nisu imali novca za izradu 35mm kopije ili je još nisu stigli izraditi. 2K projektore tvrtke Barco i DCP servere u Areni i Kinu Valli ustupio je sponzor festivala, tvrtka Audio Video Consulting iz Zagreba, a u Areni će filmovi prikazivani s projektora DP2K-32B, koji je uvršten u Guinessovu knjigu rekorda kao najsvjetliji projektor na svijetu.

U Glavnoj je sekciji Nacionalnog programa pet filmova nastalih temeljem scenarija odobrenih na javnim pozivima HAVC-a, a pet su nastali kao nezavisne produkcije, te su odlukom HAVC-a dobili naknadnu financijsku potporu. Šest su redatelja debitanti: Kušan, Žaja, Čakić-Veselič, Tardozzi, Tomić i Škorić, a među četiri iskusnija su Matanić i Oki te veterani Radić i Ivanda.

U tri ovogodišnja hrvatska filma u glavnim su ulogama djeca – to su povijesni “Lea i Darija” Branka Ivande, te fantastični “Koko i duhovi” Danijela Kušana i “Duh babe Ilonke” Tomislava Žaje. Slijede dvije drame ljubavno-obiteljske tematike “Kotlovina” Tomislava Radića te “Korak po korak” Biljane Čakić-Veselič. Prikazat ćemo i tri kriminalistička trilera: psihološki “Ćaća” Dalibora Matanića, noirovski “Mrak” Dana Okija te “Fleke” Alda Tardozzija, ratnu dramu “Jozef” Stanislava Tomića te erotsku komediju “7sex7” Irene Škorić.

Ove godine Festival prikazuje čak 12 filmova iz regije, od čega je 7 u programu manjinskih koprodukcija: slovenski “Piran-Pirano” Gorana Vojnovića i “Laku noć, gospođice” Metoda Peveca, bosansko-hercegovački “Belvedere” Ahmeda Imamovića, srbijanski “Neprijatelj” Dejana Zečevića, “Bijeli lavovi” Lazara Ristovskog i “Kako su me ukrali Nijemci” Miše Radovanovića te crnogorski “Lokalni vampir” Branka Baletića. Osim regionalnih koprodukcija tu je i jedna s Danskom – “Soba 304” Brigitte Staermose i jedna s Njemačkom – “Max Schmelling” Uwea Bolla. 
5 filmova iz regije je u Međunarodnom programu: makedonski “Majke” Milče Mančevskog, slovenski “Circus fantasticus” Janeza Burgera te srbijanski “Montevideo – Bog te video” Dragana Bjelogrlića, “Cinema Komunisto” Mile Turajlić i “Šišanje” Stevana Filipovića.

U programu kratkog filma, koji je od prošle godine natjecateljski, prikazujemo dvadeset filmova, od koji su deset režirale mlade redateljice (Sonja Tarokić, Barbara Vekarić (2 filma), Hana Jušić, Silva Ćapin, Kristina Vuković, Neda Radić (2), Ivana Škrabalo i Daina Oniunas Pusić), a deset redatelji (Jadran Puharić, Ivica Mušan, Neven Dužanec, Filip Mojzeš, David Kapac (2), Denis Lepur, Marko Stanić, Saša Dodik, Filip Šovagović i Josip Žuvan). Samo su dva među njima već prikazani na Danima hrvatskog filma. Većina ostvarenja erotske je tematike, a među njima je i grupa kratkih filmova nastalih u produkciji ADU Zagreb po kratkoj priči Tarika Kulenovića “Igra tucanja”, a koji će biti prikazani zajedno iste večeri.

Umjetnički ravnatelj Festivala igranog filma u Puli potom je predstavio i ovogodišnje ocjenjivačke sudove. Ocjenjivačkim sudom Nacionalnog programa predsjedavat će filmski kritičar i redatelj Živorad Tomić, a članovi će biti scenograf i redatelj Vladimir Tadej, redatelj i scenarist Goran Dević, glumica Nataša Janjić i snimatelj Stanko Herceg. Ocjenjivačkim sudom Međunarodnog programa predsjedavat će Paul Bradley, glavni producent tvrtke Merchant-Ivory; a članovi su talijanski filmolog Paolo Minuto, filmolog i bivši dugogodišnji predsjednik Talijanske i Svjetske federacije kino klubova, te kanadski glumac Niels Schneider, dobitnik Nagrade Chopard za glumačko otkriće 2010. godine u Cannesu.

Zaključni dio medijske konferencije pripao je partnerima i sponzorima Festivala koje je predstavila voditeljica marketinga Sandra Petrović Dishpalli. Dugogodišnju vrlo dobru partnersku suradnju T-Coma i Festivala predstavio je Andrej Vujić iz Službe za odnose s javnošću T-HT-a. T-Com posljednjih godina aktivno sudjeluje čak i u programskom sadržaju Festivala igranog filma u Puli putem projekta doFuraj svoj film. Gospodin Vujić poseban je naglasak stavio na činjenicu da će dio filmova nakon festivalske premijere svoju televizijsku publiku tražiti i putem MAXtv-a. Tvrtku Audio Video Consulting, bez čijih bi digitalnih projektora i prateće tehničke opreme ovogodišnja Pula bila teško održiva, predstavio je Alen Luštica. Bez službene banke Festivala, Hypo Alpe Adria Banke ne bi bilo posebne nagrade za redatelja najboljeg filma Nacionalnog programa, a na medijskoj su konferenciji prisustvovale izvršna direktorica poslovanja s javnim institucijama Suzana Brenko i članica Uprave Tea Martinčić. Obostrano vrlo uspješna se suradnja nastavlja i s Podravkom koju je predstavila direktorica službe Komunikacija s tržištem Emilija Sačer. Predstavljen i jedan novi sponzor Festivala igranog filma u Puli, auto kuća Autowill, ovlašteni Opelov i Chevroletov partner čiji je rad i novonastalu suradnju s Festivalom pohvalio direktor Ante Duvančić.


Nacionalni program 58. festivala igranog filma u Puli

1. Glavna sekcija
1.1. Lea i Darija
redatelj BRANKO IVANDA 
svjetska premijera, drama, Hrvatska, Slovenija, 2011, 101 min
uloge: Klara Naka – Lea Deutsch, Tamy Zajec – Darija Gasteiger, Zrinka Cvitešić – Ivka Deutsch, Linda Begonja – Melita Gasteiger, Sebastian Cavazza – Stjepan Deutsch, Vedran Živolić – Tadija Kukić
Dvije djevojčice, Židovka Lea i Njemica Daria, bile su pred Drugi svjetski rat velike plesne i glumačke zvijezde. U sjeni nadolazećeg pogroma Židova i kasnijeg bijega njemačkih obitelji rađa se njihovo prijateljstvo.
producentica LIDIJA IVANDA, produkcijska kuća: Ars septima d.o.o.
koprodukcijske kuće: Hrvatska radiotelevizija, Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu, Pakt Media (Ljubljana, Slovenija), koproducenti: Lada Džidić, Petar Krešimir Peras, Ana Lederer, Diego Zanco
scenarist DRAGO KEKANOVIĆ, snimatelj MIRKO PIVČEVIĆ
montaža MARIN JURANIĆ, scenograf IVO HUŠNJAK
kostimografkinja BARBARA BOUREK, skladatelj ALFI KABILJO
ton: Mladen Pervan, maska: Ana Bulajić Črček

1.2. Koko i duhovi
redatelj DANIEL KUŠAN
svjetska premijera, kriminalistički film za djecu, Hrvatska, 2011, 90 min 
uloge: Antonio Parač – Koko, Kristian Bonačić – Zlatko, Nina Mileta – Marica, Filip Mayer – Miki, Ivan Maltarić – Božo
Koko je iskusan u rješavanju kriminalističkih problema tako da u spletu neobičnih događaja koji se počnu događati nakon preseljenja u novi stan brzo prepoznaje novi slučaj...

producenti ANKICA JURIĆ TILIĆ, JOSIP POPOVAC
produkcijska kuća: Kinorama, koprodukcijska kuća: Hrvatska radiotelevizija
scenaristi DANIEL KUŠAN, IVAN KUŠAN, snimatelj MARIO SABLIĆ
montaža SLAVEN ZEČEVIĆ, scenografija IVAN VELJAČA
kostimografkinja EMINA KUŠAN, skladatelj DINKO APPELT
ton: Dubravka Premar, maska: Marija Gorogranc Petrushevska, 
specijalni efekti: Lado Skorin – Komarac

1.3. Duh babe Ilonke
redatelj TOMISLAV ŽAJA
svjetska premijera, film za djecu, Hrvatska, Makedonija, Austrija, 2011, 96 min
uloge: Selma Ibrahimi – Manuša, Marin Arman Grbin – Zdenko, Aleksandra Balmazović – Aska, Rakan Rushaidat – Hrast
Nakon smrti bake Ilonke u domu romske obitelji djevojčice Manuše počnu se događati neobični događaji. Manuša ubrzo shvaća da je bakin duh još uvijek u kući...
producent BORIS DMITROVIĆ, produkcijske kuće: Formula film, Hrvatska radiotelevizija
koprodukcijske kuće: Knut Ogris filmproduktion, Geyzer Filmproduction, koproducenti: Knut Ogris, Zoran Risteski (uz potporu Eurimagesa)
scenaristica IRENA KRČELIĆ, snimatelj MARIO DELIĆ
montažer HRVOJE MRŠIĆ, scenografi IVICA TRPČIĆ, Bujar Mucha, Hansjörg Mikesch
kostimografkinje BLANKA BUDAK, Katja Hrobat, skladatelj VJERAN ŠALAMON
ton: Mladen Pervan (snimatelj zvuka), Sabine Maier (dizajn zvuka i miks), maska: Ana Bulajić Črček

1.4. Korak po korak
redateljica BILJANA ČAKIĆ VESELIČ
svjetska premijera, ratna drama, Hrvatska, 2011, 115 min
uloge: Ksenija Marinković – Vjera Kralj, Nenad Cvetko – Gross, Hrvoje Perc – Krsto Kralj, Vera Zima – Mara
Kako bi bila bliže sinu koji je dragovoljac u Domovinskom ratu 1991. Vjera Kralj ostaje u obiteljskom domu koji je na samoj liniji obrane Osijeka...
producent IVAN MALOČA, produkcijska kuća: Inter Film
koprodukcijska kuća: Hrvatska radiotelevizija
scenaristi BRANKO ŠÖMEN, LYDIA SCHEUERMANN HODAK
snimatelj SLOBODAN TRNINIĆ
montažer VELJKO SEGARIĆ, scenograf MARIO IVEZIĆ
kostimografkinja ŽELJKA FRANULOVIĆ, skladatelj TOMISLAV SOMBOLAC
ton: Mladen Šiklić (snimatelj tona), maska: Laura Buljan, specijalni efekti: Franjo Kuletić, Nikola Kuletić

1.5. Ćaća
redatelj DALIBOR MATANIĆ
svjetska premijera, psihološki triler, Hrvatska, 2011, 70 min 
uloge: Judita Franković – kćer, Iva Mihalić – sestra, Igor Kovač – dečko, 
Ivo Gregurević – ćaća
Odlazak u ličku zabit u posjet ocu koji ih je davno napustio, za dvije je sestre posljednja prilika da s njim razgovaraju... 
producentica ANKICA JURIĆ TILIĆ, produkcijska kuća: Kinorama
scenarist DALIBOR MATANIĆ, snimatelj VANJA ČERNJUL
montaža TOMISLAV PAVLIC, kostimografkinja ZRINKA MAREKOVIĆ
skladatelji JURA FERINA i PAVAO MIHOLJEVIĆ
set dizajner: Igor Dropučić, ton: Dubravka Premar, maska: Julijana Vušković

1.6. Mrak
redatelj DAN OKI 
svjetska premijera, neo-noir film, Hrvatska, 2011, 80 min
uloge: Goran Marković – Frane, Vanda Boban – Ivana, Matea Elezović – Sabina, Andrea Mladinić – Marina, Petra Težak – Maja
Taksist Frane živi u zajedničkom kućanstvu sa sestrom i njezinim mužem. Događaji koji će se zbiti u noći ljetnog solsticija uzdrmat će njegov život...
producent DAN OKI, produkcijska kuća: Udruga Kazimir
koprodukcijske kuće: Studio Fugo, Banana postprodukcija, Umjetnička akademija Sveučilišta u Splitu
scenarist i scenograf DAN OKI 
snimatelj RAUL BRZIĆ, montažer DAVOR ŠVAIĆ
kostimografkinja ZELA LUŠA, skladatelj VJERAN ŠALAMON
ton: Ratko Ilijić, Natko Stipaničev

1.7. Fleke

redatelj ALDO TARDOZZI
svjetska premijera, triler drama, Hrvatska, 2011., 80 min
uloge: Iskra Jirsak – Lana, Nika Mišković – Irena, Živko Anočić – Igor
Nakon neugodnog prvog seksualnog iskustva s dečkom sedamnaestogodišnja Lana upoznaje problematičnu vršnjakinju Irenu. Pred njima je noć prepuna neočekivanih događaja... 
producenti BARBARA JUKOPILA, LJUBO ZDJELAREVIĆ, TOMISLAV VUJIĆ
produkcijska kuća: Kinoteka
scenarist ALDO TARDOZZI, snimatelj DARKO DRINOVAC
montažer MATO ILIJIĆ, scenograf DAMIR GABELICA
kostimografkinja ALENA OROVIĆ, skladatelj LUKA ZIMA
zvuk: Ivan Šmintić, maska: Snježana Gorup i Ivana Pralija

1.8. 7 sex 7
redateljica IRENA ŠKORIĆ
svjetska premijera, erotska komedija, Hrvatska, 2011, 83 min
uloge: Ana Majhenić – Ona, Frano Mašković – On, Jelena Perčin – Lada, Sara Stanić – Stela, Robert Kurbaša – Kazimir, Csilla Barath Bastaić – Hana, Ivan Glowatzky – Marko, Petra Težak – Gloria, Ivan Đuričić – On, Mia Biondić – Ona, Asim Ugljen – On, Kristijan Ugrina – Franjo, Jelena Jokić – Lepa, Marinko Leš – Karlo, Jure Radnić – Ivo

Pet muško ženskih parova te po jedan žensko-ženski i muško-muški par u sedam erotsko-humornih priča snimljenih u jednom kadru...
producentica IRENA ŠKORIĆ, produkcijska kuća: Artizana Film
scenaristica, scenografkinja i kostimografkinja IRENA ŠKORIĆ
snimatelj DARKO HERIČ, montažer MISLAV MURETIĆ, skladatelj BERISLAV ŠIPUŠ 
ton: Mislav Muretić, Viktor Grabar (dizajneri zvuka), Igor Šegović, maska: Ela Milković

1.9. Josef
redatelj STANISLAV TOMIĆ 
svjetska premijera, ratna drama, Hrvatska, 2011, 90 min
uloge: Neven Aljinović Tot – Vodnik Josef, Alen Liverić – Natporučnik Tiffenbach, Dražen Šivak – Kapetan Serjoža, Sandra Lončarić Tankosić – Pelagija
Ranjeni i opljačkani austrougarski vojnik se budi na poprištu bitke u Galiciji 1915. Oblači tuđu časničku odoru. a s njom nehotice preuzima i novi identitet u obliku vojne pločice...
producent JOZO PATLJAK, produkcijska kuća: Alka film d.o.o.
scenarist MARIO MARKO KRCE, snimatelj MIRKO PIVČEVIĆ
montaža TOMISLAV PAVLIC, scenografi BRANIMIRA KATIĆ, JOZO PATLJAK
kostimografkinja BRANKA TKALČEC, skladatelj MARKO PERKOVIĆ
ton: Blaž Andračić, maska: Tina Jasenković, specijalni efekti: Branko Repalust, Kristijan Repalust

1.10. Kotlovina
redatelj TOMISLAV RADIĆ
svjetska premijera, drama, Hrvatska, 2011, 120 min
uloge: Mirela Brekalo Popović, Suzana Nikolić, Melita Jurišić, Draško Zidar, Igor Kovač
Velika se obitelj okuplja na vikendici kako bi ugostila rođakinju Mimi koja je prvi put nakon što je kao dijete otišla u Australiji, ponovo u domovini. Ono što bi trebalo biti opušteno obiteljsko druženje pretvori se u nešto sasvim drugo...
producent TOMISLAV RADIĆ, produkcijska kuća: Korugva d.o.o.
koprodukcijska kuća: Hrvatska radiotelevizija
scenarist: TOMISLAV RADIĆ, snimatelj VEDRAN ŠAMANOVIĆ, 
montaža MAJA FILJAK BILANDŽIJA, scenograf MLADEN OŽBOLT, 
kostimografkinja ŽELJKA FRANULOVIĆ, skladatelj SINIŠA LEOPOLD

2.MANJINSKE KOPRODUKCIJE

2.1.Piran – Pirano 
redatelj GORAN VOJNOVIĆ
hrvatska premijera, ljubavna drama, Slovenija, Hrvatska, 2010, 101 min
u glavnim ulogama: Mustafa Nadarević, Boris Cavazza, Nina Ivanišin, Moamer Kasumović, Francesco Borchi
Sudbine Talijana Antonia, Bosanca Veljka i Slovenke Anice preplele su se krajem Drugoga svjetskog rata, a sve opet oživi kad Antonio pola stoljeća kasnije opet dođe u rodni Piran...
producent: FRANCI ZAJC, produkcijska kuća: Arsmedia (Slovenija)
koprodukcijske kuće: Jadran Film Laboratorij (Hrvatska)
scenarist GORAN VOJNOVIĆ, snimatelj RADOVAN ČOK
montaža JANEZ BRICELJ, scenografkinja URŠKA LOBODA
kostimografkinja ZVONKA MAKUC, skladateljica TAMARA OBROVAC
ton: Boštjan Kačičnik, maska: Mirjam Kavčič

2.2. Soba 304 
(Vaerelse 304)
redateljica BIRGITTE STÆRMOSE
hrvatska premijera, drama, Danska, Hrvatska, 2011, 88 min
u glavnim ulogama: Stine Stengade, Mikael Birkkjær, Ksenija Marinković, Ivo Gregurević, Leon Lučev
U hotelu u Kopenhagenu isprepleću se životi ljudi raznih nacionalnosti. Neočekivani događaji tijekom tri dramatična dana čine jednu priču o ljubavi, osamljenosti i čežnji za proteklim danom.
producent: JESPER MORTHORST, produkcijska kuća: Alphaville Pictures Copenhagen (Danska)
koproducenti: Igor A. Nola i Suza Horvat, koprodukcijska kuća: Mainframe Production (Hrvatska)
scenarist KIM FUPZ AAKESON, snimatelj IGOR MARTINOVIĆ
montaža ANNE OSTERUD, scenografi PETER GRANT, TANJA LACKO
kostimografkinja BLANKA BUDAK, skladateljica JOCELYN POOK
ton: Kristian Eidnes Andersen, maska: Ana Bulajić Črček, specijalni efekti: Branko Repalust

2.3. Laku noć, gospođice
(Lahko noč, gospodična)
redatelj METOD PEVEC
hrvatska premijera, drama, Slovenija, Hrvatska, 2010, 97 min
u glavnim ulogama: Polona Juh, Jernej Šugman, Mila Fürst, Marinka Štern, Jan Cvitkovič, Igor Žužek

Hana i Sam su poslovno uspješan, situiran mlađi bračni par sa kćerkicom, no njihovoj ugodnoj obiteljskoj rutini doći će kraj kad Hana sazna za Samovu aferu s kolegicom s posla...
producent DANIJEL HOČEVAR, produkcijska kuća: Vertigo / Emotionfilm (Slovenija)
koprodukcijske kuće: 4Film (Hrvatska), RTV Slovenija
scenarist METOD PEVEC, snimatelj SVEN PEPEONIK
montaža ANDRIJA ZAFRANOVIĆ, scenografkinja MAJA MORAVEC
kostimografkinja: MONIKA LORBER, skladatelj ALDO KUMER
ton: Julij Zornik, maska: Gabrijela Fleischman

2.4. Neprijatelj
redatelj DEJAN ZEČEVIĆ
hrvatska premijera, triler, Srbija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Mađarska, 2011, 109 min
u glavnim ulogama: Aleksandar Stojković, Marija Pikić, Vuk Kostić, Tihomir Stanić, Slavko Štimac
Dok razminiraju granicu između donedavno zaraćenih strana u Bosni 1995. srpski se vojnici sa različito nose svojim ratnim iskustvima i traumama, a njihov unutrašnji mir tek je krhki privid... 
producentica NIKOLINA VUČETIĆ ZEČEVIĆ, produkcijska kuća: Biberche Productions (Srbija) 
koprodukcijske kuće: Balkan Film (Bosna i Hercegovina), Maxima film (Hrvatska), Tivoli-Filmprodukció (Mađarska)
scenarist ĐORĐE MILOSAVLJEVIĆ, snimatelj DUŠAN JOKSIMOVIĆ
montaža MARKO GLUŠAC, scenograf ZORANA PETROV
kostimografkinja LANA PAVLOVIĆ, skladatelj NEMANJA MOSUROVIĆ
ton: Novica Jankov (snimatelj zvuka), Vladan Korać (dizajn zvuka), maska: Tatjana Lipanović, specijalni efekti: Marijan Karoglan, Stjepan Župančić


2.5. Belvedere
redatelj AHMED IMAMOVIĆ
hrvatska premijera, drama, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, 2010, 90 min
u glavnim ulogama: Sadžida Šetić, Nermin Tulić, Minka Muftić, Armin Rizavnović, Adis Omerović 
Dok oni koji su preživjeli genocid u Srebrenici neumorno tragaju za istinom, njihova se realnost sudara sa trivijalnošću svakodnevice tranzicijskog društva opsjednutog reality showovima 
producent SAMIR SMAJIĆ, produkcijska kuća: Comprex 
koproducentske kuće: Concordia Film (Hrvatska), Radiotelevizija Bosne i Hercegovine, Hrvatski audiovizualni centar
scenarist AHMED IMAMOVIĆ, snimatelj DARKO DRINOVAC
montaža MIDHAT MUJKIĆ, scenografi SEAD GOLOŠ, VEDRAN HRUSTANOVIĆ
kostimografkinja MALKA ALIĆ, skladatelji NEDIM ZLATAR, LEONARDO ŠARIĆ
zvuk: Igor Čamo, specijalni efekti: Ejub Karamehmedović

2.6. Max Schmeling
redatelj UWE BOLL
hrvatska premijera, biografska drama, Njemačka, Hrvatska, 2010, 123 min
u glavnim ulogama: Henry Maske, Heino Ferch, Susanne Wuest, Vladimir Weigl, Arvid Birnbaum
Boksački mečevi Nijemca Maxa Schmelinga i Amerikanca Joea Louisa kasnih tridesetih privukla su ogromnu pozornost. Schmeling je tijekom rata bio specijalac, te umalo poginuo u borbi...

producenti WOLFGANG HEROLD, DANIEL CLARKE, producentske kuće: Boll AG, Herold Productions, BKW gmbh & co. KG, Jadran Film
scenarist TIMO BERNDT, snimatelj MATHIAS NEUMANN
montaža CHARLES LADMIRAL, scenograf DAMIR GABELICA
kostimografkinja ŽELJKA FRANULOVIĆ, skladateljica JESSICA de ROOIJ
ton: Max Wanko (dizajner zvuka), Jürgen Göpfert (mikser zvuka), Manuel Karakaš, Bernhard Leimbrock (montaža zvuka), maska: Ana Bulajić Črček, Tanya Howard

2.7. Kako su me ukrali Nijemci
(Kako su me ukrali Nemci)
redatelj MILOŠ MIŠA RADIVOJEVIĆ
hrvatska premijera, drama, Srbija, Slovenija, Hrvatska, Crna Gora, 2011, 140 min
u glavnim ulogama: Jelena Đokić, Douglas Henshall, Svetozar Cvetković, Dara Đokić, Nada Šargin, Miodrag Krstović, Vojislav Brajović
Nekadašnja poznanica ostavila je Aleksu (52) 1991. svoju nećakinju i otišla. Dok vodi malenu u centar za socijalni rad u obližnjem gradu Aleks joj ispriča priču o svom djetinjstvu...
producent SVETOZAR CVETKOVIĆ, produkcijska kuća: Testament filmS,
koproducenti: Vinko Grubišić, Tihomir Stanić, koprodukcijske kuće: Aatalanta (Slovenija), Jadran film (Hrvatska), Magic Box, Cine Box, Concept films (Srbija), Mapa (Crna Goran)
scenaristi MILOŠ MIŠA RADIVOJEVIĆ, SVETOZAR VLAJKOVIĆ, VLADISLAVA VOJNOVIĆ, snimatelj RADOSLAV VLADIĆ 
montaža PETAR JAKONIĆ, scenograf MILE JEREMIĆ, kostimografkinja GORDANA ANGELOVSKI, ton: Branko Neškov, maska: Marija Kovačević, specijalni efekti: Danilo Dudić

2.8. Lokalni vampir
redatelj BRANKO BALETIĆ
hrvatska premijera, komedija, Crna Gora, Hrvatska, 2011, 110 min
u glavnim ulogama: Kristina Stevović, Milivoje Obradović, Gordana Gadžić, Mladen Nelević
Kako bi ga spasila od kockarskih dugova majka lažno prijavljuje sinovljevu smrt. Sin se krije i noću izlazi i kao vampir se sveti protivnicima i udvaračima svoje udovice i majke...
producent BRANKO BALETIĆ, produkcijska kuća: B-Film Montenegro (Crna Gora)
koprodukcijske kuće: Jadran film laboratorij d.o.o. (Hrvatska), Goraton (Crna Gora)
scenarist: BRANKO KOVAČEVIĆ, snimatelj ŽIVKO ZALAR
montaža MILO LEKIĆ, scenograf STANISLAV NIKIČEVIĆ, kostimografkinja LJILJA BOBOT, skladatelj LEO ĐOKAJ, ton: Jovo Kljajić, Velibor Hajduković

2.9. Bijeli lavovi
(Beli lavovi)
redatelj LAZAR RISTOVSKI
hrvatska premijera, komedija, Srbija, Hrvatska, 2011, 91 min
u glavnim ulogama: Hristina Popović, Lazar Ristovski, Gordan Kičić, Vuk Kostić, Nikola Simić, Mira Banjac, Monika Kiš
Radnici koji šest godina nisu primili plaću leže na prilaznom putu tvornici. Jedan od njih je i Dile koji zajedno sa sinom Grujom i njegovom djevojkom Belom planira pljačku dragocjenosti bogatih...
producenti PETAR RISTOVSKI i LAZAR RISTOVSKI, produkcijska kuća: Zillion film
koproducent: Ivan Maloča, koprodukcijska kuća: Inter film (Hrvatska)
scenarist LAZAR RISTOVSKI po priči Gordana Mihića, snimatelj MILORAD GLUŠICA
montaža PETAR PUTNIKOVIĆ, scenograf MILENKO JEREMIĆ
kostimografkinja MARINA MEDENICA, skladatelji Tomo Babović, Mate Matišić
ton Velibor Hajduković, Nenad Vukadinović, Davor Omerza, maska: Dušica Vuksanović


3. Program kratkih igranih filmova

1. Kurvo, Sonja Tarokić, 25' 
2. Nina, molim te, Barbara Vekarić, 14'
3. Prva, Silva Ćapin 8'
4. Uspavanka, Jadran Puharić, 18'
5. Visibabe, Ivica Mušan, 19'
6. Prvi put, Neven Dužanec, 5'
7. Samo smo se poljubili, Kristina Vuković, 12'
8. Room Service, Neda Radić, 15'
9. Noć za dvoje, Filip Mojzeš, 20'
10. Zagorski specijalitet, David Kapac, 45'
11. Sretan rođendan Marija, Ivana Škrabalo, 15'
12. Zima, Denis Lepur i Marko Stanić, 15'
13. Takav ti je život, Saša Dodik, 17'
14. Strejt pul, Filip Šovagović, 12'
15. Igra tucanja, Daina Oniunas Pusić, 14'
16. Adieu, N, Barbara Vekarić, 14'
17. Zimica, Hana Jušić, 10'
18. Mi na suncu, Neda Radić, 7',
19. Igra tucanja, David Kapac, 6' 
20. Igra tucanja, Josip Žuvan, 7'

pula film festival arena domaći filmovi film
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati