Pula film festival: Objavljen glazbeni program, program Pulice te pozivi volonterima i članovima Žirija mladih filmofila

Pula film festival: Objavljen glazbeni program, program Pulice te pozivi volonterima i članovima Žirija mladih filmofila

20.6.2013. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Film

Festival igranog filma u Puli početkom je tjedna objavio svoj rekordno bogat Nacionalni program koji broji čak dvadeset i četiri filma, a na današnjoj je novinarskoj konferenciji održanoj u foajeu Kina Valli u Puli objavio i svoje ovogodišnje glazbeno ruho. Nije novost kako se u Puli za vrijeme našeg najvećeg filmskog festivala dobro provodi na koncertima, a sudeći prema popisu izvođača niti ove godine neće biti drugačije. Voditeljica glazbenih programa 60. festivala igranog filma u Puli, Sanela Omanović, predstavila je glazbeni program ovogodišnjeg Festivala:  „Žanrovski je program sastavljen od grupa i izvođača koji isprepleću raznovrsne glazbene pravce, ali koje bi zasebno bilo ograničavajuće kategorizirati u samo jednom izričaju, pa će se na ovogodišnjem repertoaru pronaći kombinacije ska, punka, popa, swing jazza, countryja, soula, rockabilly-ja  i još mnogo drugih ritmičnih spojeva. Koncerti će se održati se na tri lokacije: ispred Arene, u Festivalskom centru i na Forumu, a ulaz na sve koncerte je slobodan“. Sljedeći bendovi i izvođači će se moći slušati na ovogodišnjem Festivalu: Elvis Jackson, Puhački orkestar grada Pule, Svadbas, Damir Kukuruzović, , Kawasaki 3p, My Buddy Moose, B and the Bops, Zoran Predin, DJ Funkmaster, 208th Day of the year, Dogma i Chweger.

Govora je bilo i o filmovima. Producentica Festivala Tanja Miličić predstavila je Pulicu, program namijenjen najmlađim zaljubljenicima u film koji će se odvijati u jutarnjim satima u Kinu Valli. Niz europskih filmova bit će prikazivan svakog dana od 13. do 19. srpnja u 10 sati, a bit će upriličena i posebna projekcija na kojoj će biti prikazan film Boško Buha redatelja Branka Bauera iz 1978. godine. Posljednja ovogodišnja projekcija iz selekcije Pulice ipak neće biti ratna priča o bombašu Bošku, već ona o ambicioznim, no prezelenim čudovištima iz filma Čudovišta sa sveučilišta u subotu 27. srpnja u 10.15 sati.

Osim glazbenih i filmskih aduta Festival igranog filma u Puli objavio je i poziv potencijalnim volonterima i članovima Žirija mladih filmofila. Volonterski posao, osim stjecanja vrijednog radnog iskustva  u organizaciji filmskog festivala, volonterima nudi i mogućnost besplatnog gledanja filmova u  slobodno vrijeme, mogućnost sklapanja novih poznanstava te preporuka za daljnju karijeru. Volonteri se traže za period od 13. do 27. srpnja za rad na svim festivalskim lokacijama i u različitim odjelima a osim dobre motivacije osnovni je preduvjet i punoljetnost. Sve pojedinosti i prijavnicu za volontere zainteresirani mogu pronaći na službenim stranicama Festivala: www.pulafilmfestival.hr.

Na istoj se web adresi nalaze i iscrpne informacije za sve one koje ne zanima organizacija filmskog festivala, već profesionalno gledanje filmova. Žiri mladih filmofila počinje se sastavljati, a svi punoljetni i ne stariji od 29 godina mogu se prijaviti za sudjelovanje. Članovi Žirija imaju zadatak gledanja svih filmova nacionalnog i(li) međunarodnog natjecateljskog programa, njihovog ocjenjivanja, praćenje svih tiskovnih konferencija filmova koje ocjenjuju,  sudjelovanja u anketama i diskusiji o viđenim ostvarenjima. Na kraju Festivala Žiri dodjeljuje i vlastitu nagradu za najbolje filmsko ostvarenje.

Predstavljen je i novi sponzor Festivala igranog filma u Puli - Zagrebačka banka. Valter Šarić, direktor regionalnog centra Istra Zagrebačke banke,  podsjetio je kako ova bankarska kuća već niz godina sponzorira kulturne manifestacije u Puli, te je izrazio zadovoljstvo činjenicom kako je Zaba ove godine dio zabave  u festivalskom centru. Programi u Circolu će se održati pod  sloganom Zaželi ZABAvu. Važno je napomenuti kako je Regional Express medijski pokrovitelj svih popratnih programa Festivala.


More filmova, brojne radionice i prilike za zabavu sukus su ovogodišnjeg Festivala, stoga je najbolje poslušati preporuku ravnateljice Zdenke Višković – Vukić kako je najpametnije uzeti godišnji odmor upravo od 13. do 27. srpnja kada traje Festival igranog filma u Puli.

pula film festival film pulica
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati