Outlook i Dimensions traže umjetnike za sudjelovanje na festivalima

Outlook i Dimensions traže umjetnike za sudjelovanje na festivalima

28.2.2013. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Glazba

Da li biste željeli izložiti svoje radove pred tisućama posjetitelja iz cijelog svijeta? Outlook i Dimensions festival traže kreativne umove koji će oživjeti napuštenu tvrđavu Punta Christo u Štinjanu kraj Pule.

 

Outlook festival, vodeći europski festival bass glazbe i soundsystem kulture, od 29. kolovoza do 02. rujna 2013. okuplja impresivan broj glazbenika, izvođača, medija i posjetitelja iz čitavog svijeta.

 

Dimensions festival će se nakon uspješnog rasprodanog prvog izdanja održati od 05. do 09. rujna 2013. predstavljajući  najbolje od svjetske elektronske underground glazbene scene.

 

Festivali se održavaju na Fort Punta Christo, napuštenoj obrambenoj tvrđavi iz 19. stoljeća u Štinjanu kraj Pule, danas domu brojnih festivala i Seasplash Summer Cluba. Smještena na istoimenom poluotoku, okružena plažama, s pogledom na Nacionalni park Brijuni i pulski zaljev, tvrđava ostavlja dojam mjesta iz izgubljenih svijetova mašte.

 

Outlook i Dimensions festivali traže slikare, kipare, dizajnere, ilustratore, video i multimedijalne umjetnike, arhitekte, 3 D dizajnere, dizajnere zvuka i svjetla...Inspiraciju možete naći u samom festivalu, glazbi izvođača i magičnom ambijentu prekrasne lokacije tvrđave Punta Christo.

 

Neke od smjernica i zadanih tema su:


Tema 1: Kreativni prijedlog koji se temelji na duhu i formi sound system kulture.

 

Tema 2: Kreirati prijedlog temeljen na underground elektronskoj glazbi. Rrazmislite kako se ona može vizualno prezentirati i razmotrite načine na koji bi različiti oblici i paterni sugerirali različite zvukove i ritmove. Možete se i referirati na čikašku i detroitsku scenu 80-tih godina.

 

Napomena: podnositelji prijava moraju biti u mogućnosti realizirati projekt i provesti najmanje 10 dana prije festivala na samoj lokaciji. Za izabrane sudionike osigurana je festivalska ulaznica, smještaj, hrana i piće za vrijeme rada i trajanja festivala.

 

Rok za prijavu prijedloga projekta je 13. ožujak 2013. na leila@outlookfestival.com s naslovom tema 1 ili tema 2. Uz prijedlog projekta treba poslati osobne podatke: ime i prezime, mjesto prebivališta, broj telefona i email adresu. Sretno i veselimo se Vašim prijavama!

 

Sve informacije o Outlooku i Dimensionsu možete naći na službenim web stranicama festivala:

www.outlookfestival.com
www.dimensionsfestival.com

posjetitelji sudionici lokacija info Dimensions festival elektronska glazba Pula Štinjan Punta Christo Outlook umjetnici sudjelovanje radovi projekt
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati