Outlook i Dimensions festivali ulaze u pulske tunele Zerostrasse

Outlook i Dimensions festivali ulaze u pulske tunele Zerostrasse

5.4.2018. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Glazba

Ovog ljeta, hrvatske festivalske zvijezde Outlook i Dimensions svojim jedinstvenim i povijesnim lokacijama koje se protežu od pulske Arene, preko tvrđave Punta Christo pa sve do morske pučine, dodaju još jednu dimenziju, dublju i zanimljiviju nego ikada prije. Naime, festivali će s po prvi put ovo ljeto spustiti u podzemni svijet Zerostrasse tunela ispod samog grada Pule gdje će se održati posebni partiji za vrijeme trajanja festivala. Intimni i uzbudljivi Zerostrasse tuneli bit će savršen dodatak na već bogatom meniju oba festivala, koja se otvaraju velikim koncertima u pulskoj Areni, i sljedeća četiri dana nastavljaju na poluotoku Štinjan i njegovoj jedinstvenoj austro-ugarskoj tvrđavi. 

Pulski podzemni tuneli nastali su tijekom Prvog svjetskog rata za potrebe sklanjanja ljudi u slučaju zračnih napada na grad, a spajaju centar grada s njegovim utvrdama i vojnim terenima. Ojačani kao atomska skloništa tijekom Drugog svjetskog rata ta složena povijesna mreža tunela svojom tajnovitošću privlači turiste iz cijelog svijeta.  

Prvi koji će otvoriti tunele posjetiteljima Dimensions festivala i dovesti selekciju elektroničke elite koja će protresti Pulu iz temelja je Resident Advisor, jedan od najutjecajnijih svjetskih medija elektroničke glazbe. Uhvatite Barkija, hvaljenog islandskog producenta koji izdaje za label “Trip” Nine Kraviz. Za intenzivne rave zvukove, kao i acid i techno istraživanje zadužena je američka DJ-ica i producentica Volvox, a pridružuju se još Saoirse i Josh Cheon. Zerostrasse Dimensions party će se održati u četvrtak, 30. kolovoza, a ulaznice će biti u prodaji za dva tjedna. Ulaznice će moći kupiti samo vlasnici Dimensions festivalske ulaznice uz prethodnu prijavu na ovom linku. Regionalne festivalske ulaznice za Dimensions možete naći na ovom linku.

 

I Outlook se u sprema u svom 11. izdanju zaposjesti i pulsko podzemlje. U tome će festivalu pomoći šaroliki glazbeni kolektiv Levelz iz Manchestera koji su poznati po vrhunskoj atmosferi na svojim događanjima i suradnjom s nizom kvalitetnih i poznatih DJ-ja i MC-ja na bass glazbenoj sceni. U Zerostrasse tako stižu Biome, Black Josh, Chimpo, Chunky, MC Fox, Rich Reason, Skittles, Metrodome, Sparkz, Truthos Mufasa i T-Man. Uz njih ovaj vrući line up zaokružit će Zed Bias i KSR. Outlook Zerostrasse party će se održati u četvrtak, 6. rujna, ulaznice će biti dostupne za dva tjedna, a moći će ih kupiti samo vlasnici Outlook festivalske ulaznice uz prethodnu prijavu na ovom linku. Outlook festivalske ulaznice se mogu naći na ovom linku.

Zerostrasse tuneli su nešto posve novo i jedinstveno u festivalskoj ponudi na našoj obali, a i šire, a zbog ograničenih kapaciteta savjet je da požurite svoju ulaznicu. Uz tunele, glavni dio programa festivala nudi sve od dnevnog chilla na plaži tik uz more, preko zabava na brodovima pa do jedinstvenih deset večernjih pozornica na tvrđavi Punta Christo kojima glazba traje do zore. 

outlook dimensions festival pula glazba
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati