Opatija: Matt Bianco (31.07.2010) & Al Jarreau (06.08.2010)

Opatija: Matt Bianco (31.07.2010) & Al Jarreau (06.08.2010)

28.7.2010. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Glazba

Matt Bianco

Za 31. srpnja najavljen je veliki koncert Matt Bianca,  jedne od najpopularnijih britanskih jazzy pop grupa 80-tih i 90-tih godina sa značajnim brojem uspješnica na svjetskim top ljestvicama. Njihov najnoviji album “HIFI Bossanova“ trenutno je apsolutni hit na europskoj glazbenoj sceni ocijenjen kao „zarazni koktel brazilskih glazbenih stilova i pop finesa“.
 
cijena ulaznice 120,00 kn 

Al Jarreau

6. kolovoza s nestrpljenjem se može iščekivati još jedna hrvatska ekskluziva namijenjena samo opatijskoj publici – koncert velikog Al Jarreaua.  Njegov jedinstveni vokalni stil prozvan je svjetskim blagom, a ekspresivnost  ga čini jednim od najuzbudljivijih i najcjenjenijih glazbenika našeg vremena.

Al Jarreau je jedini glazbenik na svijetu koji je dobio 7 nagrada Grammy u tri različita žanra - popu, jazzu i R&B-u, čime dokazuje da se odlično snalazi u svima. Novu pjesmu kojom najavljuje 'best of' kompilaciju, koja će biti predstavljena na ovom koncertu, producirao mu je Amir "Questlove" Thompson, bubnjar hip-hop benda The Roots i producent  Erykah Badu i Ala Greena. 

Al Jarreau je dobio svoju zvijezdu na Hollywood Walk of Fame, s njim su nastupali Miles Davis, George Benson, John Belushi, Bette Midler, David Sanborn, Natalie Cole, Joe Sample, Steve Gadd, Marcus Miller, Vanessa Williams,...napisao je i pjevao naslovnu temu poznate TV serije „Slučajni partneri“ , sudjelovao u skladbi Band Aida za Afriku „We Are the World“,...
 
cijena ulaznice 150,00 kn/100,00 kn
 
izvor:http://www.festivalopatija.hr 
 
  

jazz muzika zabava opatija Matt Bianco Al Jarreau
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati