Obitelj s malom bebom u Istri živi u šumi pod vedrim nebom

Obitelj s malom bebom u Istri živi u šumi pod vedrim nebom

4.10.2008. // 24 sata // Objavljeno u kategoriji Zabava

Duboko u jednoj od istarskih šuma majka Lena (28) i otac Saško Plavšić (32) na krevetiću od sijena svaki dan uspavljuju svoju petomjesečnu djevojčicu Skasku. Beba je začeta u šumi i u njoj se rodila. Njezini roditelji su prije samo nekoliko godina živjeli u metropolama, putovali svijetom, stekli fakultetsko obrazovanje, radili... Razočarali su se u svijet koji robuje znanosti. - Oduvijek sam znao da u životu mora postojati nešto više i bolje, ali nisam imao hrabrosti iz temelja promijeniti svoj život. Snagu za to stekao sam kad sam upoznao Lenu. Čim sam je ugledao, odmah sam znao da je ona ta - rekao je grafički dizajner Saško.

Ljubav prema prirodi bila je jača od svega te Sašku i psihologinji Leni nije dugo trebalo da u njoj osnuju svoj dom. Hrane se povrćem i voćem koje su zasadili u malom vrtu, piju kišnicu i mlijeko koze koja živi s njima. U peći na drva kuhaju. Nemaju struju, pa u šator liježu čim se smrači, a ustaju s prvim zrakama sunca. Grade i kuću. Tanke grane složili su u obliku indijanskog šatora, a po njima će lijepiti zemlju pomiješanu s vodom i sijenom. U kućici će imati tek slamnati krevet i ognjište. Žele da zimski dani koji dolaze budu ugodni njihovoj kćeri. Bližnji ih podržavaju jer vide da su sretni. Leni iz “vanjskog” svijeta nedostaje samo čokolada.

- Vjerovala sam da će priroda sve napraviti kako treba, a ona me nagradila najljepšim darom, rekla je ponosna Skaskina mama, koja je rodila na slamici uz pjesmu i ples prijatelja. Ne posjećuju liječnika, a bolesti liječe hraneći se sirovim povrćem. Saško je naučio namještati ljudima kosti. Mnogi tako dolaze k njemu i ostavljaju donacije.

Lena uspavljuje kćer ljuljajući se na ispletenom ležaju razvučenom između dva stabla. Kupaju se u kadi u kojoj skupljaju kišnicu. Vodu zagrijavaju tako što potpale vatru u zemljanoj udubini ispod kade. Plavšićima, koji grade šator od pruća, društvo u šumi prave životinje: njihov vjerni pas Kim i koza koja im daje mlijeko

obitelj život asketizam šuma
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati