Natječaj za mlade fotografe: Suradnja Festivala igranog filma u Puli i udruge Foto dani mladih

Natječaj za mlade fotografe: Suradnja Festivala igranog filma u Puli i udruge Foto dani mladih

6.5.2013. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Film

Na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji, koja se održala u Zadru povodom proglašavanja pobjednika Foto dana mladih 2013. godine, Sanela Omanović, organizatorica Festivala igranog filma u Puli i Filip Trezner, voditelj Foto dana mladih, objavili su zajedničku suradnju na 60. Puli.

 

            „Festival igranog filma u Puli nudi raznovrstan izbor filmskih i ne-filmskih programa. Uz glavne filmske programe – Nacionalni i Međunarodni,  godinama su ustaljeni i dobro prihvaćeni popratni programi; radionice za djecu (dječji program Pulica), izložbe, natječaj za amaterski film, radionica stvaranja filma, glazbeno – zabavni programi, te ove godine pokrećemo i suradnju sa udrugom Foto dani mladih kako bi obogatili popratni program i natječajem za mlade fotografe“ – kazala je Sanela Omanović. Trezner je dodao kako je jedan od glavnih ciljeva okupiti mlade fotografe i fotografkinje,  te im pružiti priliku da pokažu što mogu i znaju, istaknu svoje talente i da za to dobiju priznanje svojih vršnjaka i vršnjakinja, ali i stručnjaka.

 

            Natječaj za mlade fotografe biti će otvoren od 20. svibnja do 7. lipnja na internetskim stranicama Foto dana i Pula Film Festivala a namijenjen je mladima iz cijele Hrvatske u dobi od 16 do 20 godina koji će tematski zabilježiti Pulu - grad filma. Potencijalni se sudionici prijavljuju na natječaj uz svoje autorske radove, te će se nakon selekcije izabrati 20 polaznika koji će sudjelovati na 60. festivalu u razdoblju od 20. do 23. srpnja, a stručni Ocjenjivački sud izabrati će najbolji rad koji će biti i nagrađen. Kotizacija za polaznike iznosi 300,00kn a uključuje tri noćenja u hostelu, prehranu te ulaz na sve festivalske programe.

 

            Ocjenjivački sud Foto dana mladih, uz objavu ovogodišnjih pobjednika, predložio je i deset kandidata koji mogu izravno sudjelovati na 60. festivalu igranog filma  u Puli, a na njima je da do 20. svibnja odluče hoće li sudjelovati ili ne.

 

             Sanela Omanović zahvalila se organizatorima te iskoristila priliku istaknuti i povezanost Zadra i Pule; selekcija najboljih filmova sa Festivala igranog filma u Puli godinama se prikazuje u kolovozu na Festivalu Zadar Snova a festivalska kutija Zaželi se upravo nalazi u zadarskom Cinestaru.

fotografija pula film festival film pula foto natječaj
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati