Prvi maj M - Prvi maj

Nastupi glazbenih superzvijezda Jeffa Millsa i Nine Kraviz zatvorili su 6. Dimensions Festival

Nastupi glazbenih superzvijezda Jeffa Millsa i Nine Kraviz zatvorili su 6. Dimensions Festival

4.9.2017. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Glazba

Jučerašnjim dugoočekivanim nastupima glazbenih teškaša, Jeffa Millsa i Nine Kraviz, uspješno je završio jedan od najuglednijih svjetskih festivala elektronske glazbe Dimensions koji je započeo u srijedu nezaboravnim koncertom velike Grace Jones i Moderata u pulskoj Areni.

U pet festivalskih dana posjetitelji su poslušali i pogledali 150 glazbenika na 11 pozornica na samoj štinjanskoj tvrđavi Punta Christo, glavnoj pozornici The Clearingu, popularnoj dnevnoj pozornici The Beach te brojnim zabavama na brodovima koji su plovili jedinstvenim brijunskim arhipelagom. Pored glavnih zvijezda festivala, techno pionira i osnivača kultnog detroitskog labela Underground Resistancea - velikog Jeffa Millsa i jedne od najpopularnijih ženskih elektronskih glazbenica Nine Kraviz - koja je nastupila dva puta; na glavnoj pozornici i kultnom Moatu, izdvajamo nastupe najvećih favorita publike, a ujedno i krunskih nositelja line-upa ovogodišnjeg festivala: Floating Pointsa, Dâm-Funka, Helene Hauff, Male, Thea Parrisha, Marcela Dettmanna, Daphnija, Levona Vincenta, Antala, Goldiea, Adriana Sherwooda, Gilesa Petersona i mnogih drugih. Pozornicama su se izmjenjivali i brojni domaći izvođači: Petar Dundov, Ilija Rudman, Le Chocolat Noir, Mimi, Labud, Chui, Kozmodrum te prijatelji izdavačke kuće PDV koja je imala svoju večer u kultnom Ballroomu: Bebeto, Mislav, Pytzek, Andra Lekaj, Volster i Borut Cvajner.

 

Među zaljubljenicima u savršenu kombinaciju istančanog line-upa sastavljenog od najboljih elektronskih glazbenika, nesvakidašnje lokacije - uzbudljive tvrđave Punta Christo koja gleda na nacionalni park Brijune te kasnoljetnog kupanja bilježi se sve veći broj posjetitelja iz raznih europskih zemalja. I dalje prednjače posjetitelji iz Velike Britanije, no stižu ih Francuzi, Talijani, Nizozemci, Nijemci, veliki je porast gostiju iz srednjoistočne Europe, a još uvijek raste broj posjetitelja iz Hrvatske, Slovenije i Srbije. Festival je poželjna destinacija i za značajan broj Australaca i Amerikanaca, a svi zajedno nastanjuju uglavnom festivalski kamp u sklopu kojeg postoji i opcija glamuroznog kampinga tzv. glampinga, te privatne kapacitete u Štinjanu, Puli i okolici. 

 

Nakon malog predaha, britanske i hrvatske organizacijske ekipe upogonit će jubilarno, deseto izdanje Outlook Festivala, jedne od najpopularnijih i nagrađivanih glazbenih manifestacija posvećenih bass glazbi i soundsystem kulturi. Proslavi desetogodišneg postojanja pridonijet će više od tristo najavljenih glazbenika, čiji će nastupi započeti u srijedu u pulskoj Areni na koncertu otvorenja kada će se na do sad najvećoj pozornici izmijeniti glazbenici sa samog vrha bass glazbe: Dizzie Rascal, pionir grimea i dobitnik Mercury nagrade, američki majstor eksperimentalnije elektronike i hip-hopa DJ Shadow te krunski nastup čak pedesetšestorice članova Outlook Orchestra od kojih je trideset i pet vokalista među kojima su mnogobrojni velikani hip hopa, grimea, reggaea, garagea, drum and bassa i dubstepa poput Horace Andya, Roots Manuve, Mad Professora, Dawn Penn, Congo Nattya, Pharoahe Moncha i mnogih drugih. Povoljnije regionalne ulaznice za Arenu u pretprodaji se mogu kupiti u Entrio sistemima i prodajnim mjestima, a blagajne kod Arene radit će u ponedjeljak i utorak od 15:00 do 21:00 te u srijedu od 15:00 do 23:30. Cijena ulaznice je 325 kn.

dimensions outlook festival pula
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati