Mladi staropazinski band PatriotIstra uskoro objavljuje debitantski album

Mladi staropazinski band PatriotIstra uskoro objavljuje debitantski album

5.11.2008. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Glazba

Mi pjevamo o ljubavi prema Istri jer vidimo da je gubimo. Dolaze rockwooli, golf tereni, apartmani, zemlja se prodaje za bagatelu pa na kraju nemaš niš svojega. Pokušavamo biti kontra na jedan pozitivan način, kaže Lari
Patriot - Tomislav Ivančić, Sebastijan Demark, Lari Ivančić, Igor Pastorčić i Mateo Paulišić

Mladi staropazinski bend Patriot okupio se pred dvije godine, a uskoro im izlazi prvi album koji snimaju u vlastitom studiju na Starom Pazinu. Grupu su oformili braća Ivančić, 19-godišnji bubnjar Lari i 30-godišnji pjevač i gitarist Tomislav. Naknadno su im se pridružili 15-godišnji gitarist Igor Pastorčić, 17-godišnji back vokal Mateo Paulišić te 14-godišnji basist Sebastijan Demark, a kako zvuče može se čuti i na njihovoj MySpace stranici Patriotistra.

- Otkud ime benda? Moram priznati da ono zvuči kao da ćete biti predgrupa Thompsonu.

Lari: Nemamo veze s idejama Thompsona. Mi pjevamo o ljubavi prema Istri jer vidimo da je gubimo. Dolaze rockwooli, golf tereni, apartmani, zemlja se prodaje za bagatelu pa na kraju nemaš niš svojega. Pokušavamo biti kontra na jedan pozitivan način.

Tomislav: Dok on svira dinarski rock, mi sviramo staropazinski metal.

- Kada ćete krenuti s koncertima, koliko mi je poznato još nigdje niste nastupili? Čemu takva tajanstvenost?

Lari: Otkad sam izašao iz benda GMO želio sam okupiti bend u kojem bi se svirala malo žešća i ozbiljnija muzika s porukom. Želimo svirati pred publikom koja će doći na koncert poslušati baš nas. Pričekali smo s nastupima dok ne izdamo prvi album jer nam je prije svega važna kvaliteta. Želimo da ljudi uživaju u našoj glazbi.

- Čime se inače bavite u životu?

Lari: Odustao sam od umjetničke škole u Puli i san se hitija u delo. Proša san Istraplastiku, Puris i još neka radna mjesta, a trenutno radim u Konzumu. Malo pomalo san kupi četiri mikrofona s profesionalnim ozvučenjem, mikser konzolu, novi razglas te novu zvučnu izolaciju, tako da je sada studio koji sam nazvao Distorzija u potpunosti osposobljen za snimanje. U stvaranju studija mnogo mi je pomogao prijatelj Filip Penko iz Pule.

Sebastijan: Trenutno sam osmi razred, a planiram upisati opću gimnaziju ili elektrotehniku u Pazinu. Bas sam počeo svirati pred dvije-tri godine, svidio mi se njegov zvuk.

Mateo: U trećem sam razredu klasične gimnazije, a posebno me zanimaju fizika, astronomija i informatika…

- Kada seliš u Višnjan?

Mateo: Planiram upisati fiziku na PMF-u ili zagrebački FER, a ča se tiče glazbe ipak mi je klapa u Pazinskom kolegiju na prvom mjestu.

Igor: Ja sam glavni električar u bendu. Trenutno sam drugi razred, smjer elektromehaničar. Pred četiri leta san dela za vrijeme školskih praznika pa san si ušpara za gitaru.

Tomislav: Maragun san ja, stolar, u PIN-u delan. Nekad sam svirao u Tuberitesima. Okončali smo nastupe 2000. godine, neki su se poženili…

Frontmen benda Lari Ivančić osim što piše pjesme za bend, odlično crta karikature. Nacrtao je karikature mnogih gradskih likova, hrvatskih i istarskih političara. Vještinu nikad nije unovčio, već ponekad prijateljima daruje primjerak.

Anđelo Dagostin 

Patriot Patriotistra muzika bana staropazinski bend intervju album
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati