Međunarodni dan volontera

Međunarodni dan volontera

5.12.2007. // Total Portal // Objavljeno u kategoriji Zabava

Međunarodni je dan volontera. U svijetu se obilježava od 1985. godine. Prema nekim procjenama poželjno bi bilo da 30-tak posto stanovništva pomaže svojoj zajednici volontiranjem, što naravno ne uključuje novčanu naknadu. U Hrvatskoj volontira tek oko 5 posto ljudi. Volontiranje je nesebičan pogled na život.

Od pomaganja drugima u vlastitoj zajednici do pomaganja širom svijeta. Poljakinja Malgorzata Jehns koju prijatelji zovu Goscia volontirala je i u Hrvatskoj, a ovog ljeta i u Rusiji. Goscia je ovogodišnje ljetne praznike provela na jugu Rusije, na području Kavkaza - spajajući ugodno s korisnim.

Uz izlete na ledenjake, planine i jezera, pomagala je u nacionalnom rezervatu prirode Teberdinsky Zapovednik. Volonterski kampovi u inozemstvu omogućuju mladima da na jeftin način upoznaju različite kulture, zemlje i narode. Pitali smo Gosciu kako je bilo u Rusiji. Volonterski centar Zagreb djeluje već gotovo 10 godina. Na njihovoj internetskoj stranici www.vcz.hr možete naći puno zanimljivih prijedloga kako dobro iskoristiti slobodno vrijeme, a pritom pomoći sebi i drugima.

međunarodni dan volontera volonterski centar povijest Goscia društvo
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati