Karizmatična Roisin Murphy oduševila prvog dana Hartera4 Festivala

Karizmatična Roisin Murphy oduševila prvog dana Hartera4 Festivala

14.6.2008. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Glazba

Karizmatična Irkinja Roisin Murphy koja je nastavila solo karijeru nakon karijere vokalistice planetarno popularnog Moloka, oduševila je svoje obožavatelje, a i one koje su je možda i prvi put čuli u solo izvedbi upravo na riječkoj Harteri. Na scenu je stupila kako što je bilo i najavljeno nešto prije ponoći. Uzavrela publika nije ostala ravnodušna nakon iznimno kvalitetnog energičnog nastupa u njenom prepoznatljivom tonu. Roisin iza sebe ima dva albuma. "Overpowered" prema časopisu Observer proglašen drugim najuspješnijim dance-pop albumom današnjice, odmah nakon Madonninog "Ray Of Light". Osim istoimene pjesme sa posljednjeg albuma, u nastupu koji je trajao oko sat i pola, Roisin je izvela "You Know Me Better","Movie Star","Let Me Know","Checkin' On Me" ... kao i stvari sa prvog albuma. Roisin je imala odličan kontakt sa publikom koja je oduševljeno pratila ritam, te njene iznimne vokalne sposobnosti.Roisin je i ovoga puta pozornicom prošetala u nekoliko neobičnih kreacija po kojima su poznati njezini nastupi diljem svijeta, a kao strastvena ljubiteljica dizajnerice Vivian Westwood nije mogla odoljeti ne odjenuti barem neku njezinu kreaciju i na ovom festivalu koju je spretno uklopila u odjeću koju kupuje na - buvljacima.

 

Nastup sa stilom odradile su cure iz Clienta. Svojim dobrim žestokim bitom dobrano su uzavrele već publiku koja je očekivala Roisin Murphy.Ove britanke su znane po singlovima “Radio”, “In it for the money” i “Drive”, a dolaze iz diskografske kuće Andya Fletchera iz Depeche Modea. Prije njih nastupili su Klaus, Quasarr te Elemental koji su ipak ostali uskraćeni za veću publiku koja se počela skupljani puno kasnije.

Nakon Roisin Murphy na scenu stupa elektronika, što je novina na ovogodišnjem festivalu budući da je jedan dan bio rezerviran za elektro drugi sa rock.

Prvi je bio Mr C, popularni Josh Wink koji su kao bili uvertira za SebastiAna koji je dobro napalio publiku svojim melodično energetskim spojem. Inače SebastiAn je najzvučnije DJ ime sa kultne pariške etikete Ed Banger koja je (prema najutjecajnijem svjetskom mjesečniku posvećenom elektronskoj glazbi, londonskom MixMagu) proglašena za najbolji label za 2007. godinu.

 

Na veseloj pozornici su nastupili žestoki Diskurz, Mranda, Bebe na Vole, Hesus Attor, Ashes You Leave, dobar performans Grča, te nadalje Marmat, Daniel Kunštek, A+,Seraphim Codex, Frayer koji su bili zaduženi za elektroniku.

 

Čevrti festival Hartera okupio je prostorima nekadašnje riječke Tvornice papira oko 2500 ljubitelja glazbe iz cijele Hrvatske.

 

 

 

Galerija fotografija

 

Client festival zabava Rijeka Roisin Murphy Elemental Sebastian Hartera4 Festival DJ Josh Wink koncert
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati