Još samo nekoliko dana dijeli nas od 47. Trke na prstenac u Barbanu [19.8.2022. - 21.8.2022.]

Još samo nekoliko dana dijeli nas od 47. Trke na prstenac u Barbanu [19.8.2022. - 21.8.2022.]

17.8.2022. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Zabava

Na današnjoj konferenciji za medije održanoj u Barbanu u Centru za posjetitelje govorili su o zadnjim pripremama koje su zapravo već pri kraju, a sve ususret 47. Trci na prstenac. O tome što vas sve očekuje tijekom tri dana u Barbanu te o priprema konjanika i kopljonoša te u kakvoj su kondiciji konji koji se ove godine natječu govorili su Aldo Osip, predsjednik Društva Trka na prstenac, Milio Grabrović, vođa konjanika i Mario Kožljan, predsjednik Časnog suda.

Predsjednik Društva na prstenac Aldo Osip istaknuo je da su pripreme zapravo već skoro gotove te da ove godine očekuju puno posjetitelja koji vole Trku i zabavu u Barbanu.  „Spremni smo na sve izazove koje nosi organizacija ovako velike manifestacije, pripremili smo parkirna mjesta, redarske službe kako bi sve funkcioniralo, neće nedostajati obilje gastronomske ponude, glazbe i zabave, a imamo i posebnu ponudu za najmlađe – pravi mali lunapark koji će nadamo se izmamiti osmjehe na lica djece. Unatoč cijeloj organizaciji i spremnosti, očekujemo veliku gužvu te pozivam sve posjetitelje da dođu na vrijeme, krenu na Gradišće zauzeti mjesta i tako olakšamo kretanje za vrijeme manifestacije u Barbanu,“ naglasio je Osip.

Službeno program 47. Trke na prstenac počinje u petak navečer, 19. kolovoza, podizanjem Trkine zastave na barbanskoj placi. U subotu će se na Gradišću, s početkom u 17 sati održati Trka za viticu, a u večernjim će satima istarski lovci na barbanskoj streljani sudjelovati u tradicionalnom gađanju letećih meta, disciplina TRAP.

Ove godine se u Barbanu za vrijeme Trke vraćaju tradicionalni programi. Bit će tu i izložba koja se otvara u petak u 21 sat pod nazivom „Zavoljeli nas preko konja“ - izložba u povodu 30 godina sudjelovanja i predstavljanja Trkinih konja na izložbi u Neumünsteru, nastup naših mladih iz glazbene škole pod nazivom Napa Bend, turnir u briškuli, 9. Robotrka u subotu, turnir u pljočkanju, koncert 100 šterni ćo! Glazba Istre i Kvarnera u jazz aranžamnu, promenadni koncert limene glazbe, nastup mažoretkinja i KUD-a Barban i njihovih gostiju.

Tijekom manifestacije bit će održan i nogometni turnir na nogometnom igralištu Mrzlica u Barbanu. Posebno se pozivaju ljubitelji sporta da poprate 21. kolovoza u 18 sati susret seniorske ekipe NK "Barban 2013" koji igraju na Mrzlici 1. kolo kupa NSŽI protiv NK "Rabac".

Za sve one koji neće moći uživo pratit manifestaciju, 47. Trka na prstenac imat će izravni prijenos na drugom programu Hrvatske televizije u nedjelju, 21. kolovoza s početkom u 17 sati.

O spremnosti konjanika, konja te kopljonoša govorili su Grabrović i Kožljan, a tko je izborio, svojim nastupima na treninzima i rezultatima te kriterijima koje je razmotrio Izvršni odbor Trke prema izvješću Časnog suda, čast nastupiti na ovogodišnjoj Trci dobili su:   

1. Gvido Babić, kopljonoša Matija Verbanac - konj  Kika,

2. Petar Benčić, kopljonoša Erik Roža - konj Zen,

3. Daniel Broskvar, kopljonoša Filip Pavlić - konj Suez,

4. Bruno Celija, kopljonoša Luka Lupetina - konj Brendi,

5. Milio Grabrović, kopljonoša Aldo Paus - konj Bleki,

6. Andrej Kancelar, kopljonoša Dragan Popović -  konj Cezar,

7. Kristijan Kancelar, kopljonoša Mateo Zulijan - konj Ramzes,

8. Luka Kancelar, kopljonoša Filip Filipović - konj Furia Pipi,

9. Antonio Osip, kopljonoša Jure Paus - konj Quarz,

10. Stefano Osip, kopljonoša Nikola Milevoj - konj Fareesa,

11. Maksimilijan Rojnić, kopljonoša Juraj Rudan - konj Haladar,

12. Goran Špada, koljonoša Enco Špada - konj  Ulika,                                      

13. Diego Učkar, kopljonoša Leonard Draguzet - konj Pandora,

14. Silvio Učkar, kopljonoša Ivan Duras - konj Galjardo,

15. Aleksa Vale, kopljonoša Petar Roce - konj Ranger

i ovogodišnji debitant

16.  Erik Žagrić, kopljonoša Ervin Racan - konj Zvijezdan.

Značaj trke za očuvanje važne tradicijske baštine, ali i njezin potencijal u razvoju modernog destinacijskog turizma, prepoznale su Fortenova grupa kao generalni sponzor i njezine kompanije Agrolaguna, Jamnica i Konzum, pa već treću godinu podržavaju Trku.

Nakon održanih trka, u subotu i nedjelju, očekuje vas bogat zabavni program koji ne smijete propustiti. Tako nas u subotu zabavljaju Gustafi, Alen Vitasović, Šajeta i Elio Pisak, a u nedjelju nastupa Jole i The Night Express bend. U ponudi će biti brojni štandovi koji će nuditi osvježenja i jela ne bi li gosti mogli uživati u zabavnom programu dugo u noć.

Na ovogodišnju Trku očekuje se velik broj i uglednih gostiju iz svijeta politike, kulture, gospodarstva te javnog života, a bit će pozvani i predstavnici  zakonodavne te izvršne vlasti Republike Hrvatske. Tradicionalno se očekuje dolazak župana Istarske županije, kao  i istarskih gradonačelnika i načelnika susjednih te prijateljskih barbanskih općina.

47. Trka na prstenac održat će se pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića, te se očekuje njegov dolazak i da slavodobitniku preda Štit Predsjednika Republike.

Zahvaljujemo i ponosni smo na naše glavne sponzore te suradnju s tvrtkama:

HEP d.d., Fortenova grupa, Rudan d.o.o. i A.B.S.

Sponzor nagrade pobjednika Trke za viticu u subotu je tvrtka ABS d.o.o., a nagrada iznosi 10.000 kuna, dok je za nagradu pobjednika nedjeljne Trke sredstva osigurala tvrtka Rudan d.o.o. i to u iznosu od 30.000 kuna. 


Pratite Trku na:

www.facebook.com/trkanaaprstenac

www.trkanaprstenac.hrProgram 47. Trke na prstenac – Barban, 2022.

Petak, 19.08.2022.

17.00  - nogometni turnir

20.30  - podizanje zastave "Trka na prstenac”

21:00 – otvorenje izložbe „Zavoljeli nas preko konja“ - Izložba u povodu 30 godina sudjelovanja

               i predstavljanjaTrkinih konja  na izložbi u Neumünsteru

21.00  - Koncert na Placi: Napa Band

21.00 - turnir u briškuli

Subota, 20.08.2022.

10.00 - 9. Robotrka na prstenac (učenici osnovnih škola)

13.00 - turnir u pljočkanju.

17.00  - 27. "TRKA ZA VITICU"

20.00 – Koncert  : 100 ŠTERNI ĆO! Glazba Istre i Primorja u jazz aranžmanu

21.30 – gađanje glinenih golubova na Gradišću

21.00  – Koncert na Placi:  GUSTAFI, ALEN VITASOVIĆ, ŠAJETA I ELIO PISAK

Nedjelja, 21.08.2022.

16.00 - promenadni koncert limene glazbe, mažoretkinja i KUDA-a.

17.00  - 47. "TRKA NA PRSTENAC

21.00  -  Koncert na Placi: JOLE i The Night Express bend

22.00 - V a t r o m e t

trka na prstenac barban istra hrvatska natjecanje turnir vikend nagrade
Galerija fotografija (45)

Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati