James Zabiela unatoč nestanku struje prava elektro zvijezda na drugom danu Hartera4 Festivala

James Zabiela unatoč nestanku struje prava elektro zvijezda na drugom danu Hartera4 Festivala

15.6.2008. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Glazba

Drugi dan četvrtog izdanja ovogodišnje Hartera4 Festivala okupio je također brojna renomirana imena kao što su Good Day To Die, Father,TBF,Disciplin A Kitchme,Peaches,Turbonegro, a od elektronskog dijela publiku je zagrijavao Rex The Dog, nakon kojeg je na scenu stupio James Zabiela, kojeg mediji nazivaju Mozart elektronike, sa razlogom. Auditorij se odlično stopio sa njegovom sofisticiranom, a opet jednostavno pojavom koja stvara nevjerojatne valove tople vibre. Njegov kontakt sa publikom je simpatičan i jednostavan čak i za osobe kojima elektronika nije bliska. Nažalost iako je njegov nastup bio u programu predviđen do 6:00, nakon 45 min nestala je struja, što je naravno rezultiralo nezadovoljstvo. Organizatori su tome doskočili što je na after partyu u Klubu Tesla puštao još par sati. Zabiela je jedan od najcjenjenijih DJ-a današnjice, čovjek čiji je DJ set proglašen najboljim u povijesti EXIT festivala. Iza sebe ima međunarodne festivale kao što su Coachella, Ministry of Sound, Global Gathering.

 

Nastup Turbonegra bio je spektakularni i vizualno impresivan, a njihovi fanovi poznati kao Turbojugend su definitivno najodaniji fanatici koje je rock glazba ikada vidjela. U publici bilo je podosta njihovih fanova koji su se raspoznavali natpisom "Tubrojugend" na njihovim kožnim prslucima.

Iako su highlineri trebali biti Turbonegro, koji su također bili izvrsni i neobični žestoke energije, većini publike zvijezda je bila Peaches.

 

41-godišnja kanađanka čije su pjesme uglavnom protkane seksualnom tematikom. Gotovo sve instrumente u svojim pjesmama Merrill sama svira kao što i sve beatove sama producira dok je ujedno i producentica vlastitih albuma. Žanr njezine glazbe mogao bi se okarakterizirati kao neo-electro, electroclash i techno, a njezine su pjesme glazbena podloga u sljedećim filmovima: "Lost In Translation", "Jackass Number Two" ili pak u seriji "Ugly Betty".

Da je jedna od najopakijih ženskih pojava na današnjoj glazbenoj sceni - Merrill Beth Nisker Kanađanka sa sjedištem u Berlinu, electro punk princeza, kraljica trasha i kontroverze, rabijatna diva i lezbo ikona pokazala je i svojim opaljenim nastupom punim energije.

 

 

Peaches je nastupila sa svojim DJ setom kojeg su do sada imale priliku čuti i vidjeti samo najveće svjetske metropole. Odmah u početku Peaches je iz publike izabrala nekolicinu entuzijasta koji su zajedno sa njom na stageu plesali i zabavljali što je rezultiralo efektom privatne zabave koju su odično svi prihvatili.

Na manjoj "veseloj" pozornici, nastupili su također poznata imena, Svadbas,simpatične Lollobrigiga Goribor,pobjednici ovogodišnjeg Art & Music Fetivals, odlični Gatuzo, DJ i, Pille,Alen Sforzina,Chromide,Zero i Arszenik. Nakon ponoći su i na toj pozornici puštala elektronika. Na trećem katu bio je videoprojektor sa izravnim prijenosom sa glavne pozornice.

 

U dva dana koliko je trajao Hartera festival ukupno se proizvelo preko dvadeset sati domaće i strane glazbe, što je sasvim dovoljno da se ovaj događaj svrsta u jedan od najperspektivnijih domaćih, a i međunarodnih festivala, organizatori najavljuju i peti nastavak Hartere sljedeće godine.

 

Galerija fotografija Hartera4 Festival, Dan 2.

 

 

Turbonegro Hartera4 Festival Peaches Diciplin A Kitchme festival Rijeka koncert zabava
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati