Inspirativne ćakule, kreativna radionica i emotivna izložba obilježili tjedan Dan žena u kaštelu Morosini-Grimani

Inspirativne ćakule, kreativna radionica i emotivna izložba obilježili  tjedan Dan žena u kaštelu Morosini-Grimani

9.3.2024. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Zabava

Iako se Dan žena obilježava u petak 8. ožujka, u kaštelu Morosini-Grimani na svoj su način već obilježili ovaj svjetski poznati dan. Program je otvoren u petak 1. ožujka kada se održala Blablaonica: kuntente ćakule s njih 4. Riječ je o projektu koji se provodi drugu godinu za redom, a ideja je bila ugostiti zadovoljne žene, žene koje su odlučile preuzeti život u svoje ruke i početi živjeti na svoj, unikatan način. Tako smo se raspričali s 4 fantastične žene koje su nas kroz svoje priče inspirirale i potaknule na promjenu koja nam može donijeti toliko toga lijepoga.

Od Lucije Prpić naučili smo kako prihvatiti dijagnozu i pretvoriti u nešto pozitivno. Nakon što je saznala da boluje od dijabetesa, Lucija, kao velika obožavateljica slatkoga, odlučila je pokrenuti vlastiti instagram profil pao.mi.je.šećer gdje sama priprema recepte prilagođene dijabetičarima. Iako samouki slastičar, Lucija je pobijedila na natječaju Gastro zvijezda 2023.godine.

Druga sugovornica bila je Dubravka Maroja koja nam je pokazala kako ne mora biti strašno promijeniti svoj način življenja preko noći i kako nikada nije kasno za promjenu. Dubravka je živjela i vodila uspješan poslovni život u Zagrebu, no zadnjih 11 godina okrenula se jednostavnom životu u maloj kućici pored Bala i ponovno pronašla svoj recept za sreću.

Bivša sudionica RTL showa „Život na vagi“ - Dajana Milevoj, podijelila je s nama iskustvo sudjelovanja u showu, te kako i zašto se odlučila na ovaj korak koji joj je donio niz promjena.

Posljednja gošća večeri bila je Kristina Iveković, inicijatorica izložbe „Zlatna kora“, izložbe koja tematizira stigmu ožiljaka, prikazuje ih kao nesavršenu ljepotu te kao snagu i priliku za novi život u svijetu u kojem je dobar izgled postao imperativ. Izložba je i humanitarnog karaktera čiji je cilj prikupljanje sredstava za stipendiranje studenata slabijeg imovinskog stanja koje se provodi u okviru projekta “Zlatna ribica” Gradskog društva Crvenog križa Pula, Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i riječkog znanstvenika Svena Maričića.

Izložbu je moguće posjetiti sve do kraja ožujka u redovno radno vrijeme kaštela. ( subota i nedjelja od 10:00h – 16:00h )

Osim ovih inspirativnih ćakula, bila je tu i radionica „Po mom guštu: kreativna radionica oslikavanja keramičkih šalica i izrade svijećnjaka“ koju je vodila labinska umjetnica Alida Blašković Koroljević i Petar Koroljević. Zajedno vode galeriju „Allegro Ceramics“ u Labinu.

Na radionici mogli ste saznati ponešto o svijetu keramike, a vjerujemo da je najzanimljivije od svega bio proces oslikavanja vlastite šalice, kao i kompletan proces izrade svijećnjaka! Sudeći prema fotografijama, možemo samo zaključiti kako kreative i mašte nije nedostajalo!

Kaštel Morosini-Grimani svoja vrata za individualne posjetitelje ponovno otvara 16.ožujka, a prvi vikend rada daruje i besplatan ulaz za sve tate povodom Dana očeva!

Više informacija o svim daljnjim eventima možete pronaći na facebook stranici Morosini-Grimani Castle i na web stranici www.grimanicastle.com.

Također, kontaktirati nas možete na info@grimanicastle.com ili na +385 91 604 3834.

dan žena.kašrel grimani ssavičenta svetvinčenat blablaonica istra
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati