Hakerski napad na Index.hr zaustavljen: vijest se proširila izvan granica Hrvatske, dok je HINA vijest prešutila

Hakerski napad na Index.hr zaustavljen: vijest se proširila izvan granica Hrvatske, dok je HINA vijest prešutila

3.12.2008. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Znanost i tehnologija

U ponedjeljak u 19 sati i 30 minuta započeli su intenzivni DDoS (Distributed Denial of Service) napadi na Index.hr portal, zbog čega je portal nedostupan već 18 sati, što nije zabilježeno u šest godina postojanja Indexa. Kompletno tehničko osoblje Indexa tijekom cijele noći i danas radi na ustanovljavanju izvora napada i njegovu zaustavljanju, ali rezultata još uvijek nema. Kada napadi budu zaustavljeni Index će obaviti detaljnu analizu prikupljenih podataka o napadima, te će podnijeti kaznene prijave protiv zasad nepoznatih napadača.

U Indexu materijalnu štetu u ovom trenutku procjenjuju na više od stotinu tisuća kuna. Kako stoji u njihovom priopćenju, Indeks.hr do sada se zamjerio "desnici i njihovim pristašama, fanovima Thompsona, huliganima koji se nazivaju navijači, poznatima i nepoznatima", ali o motivima napada u ovome trenutku još ne žele špekulirati.

 

Zanimljivo je primijetiti kako je priopćenje o rušenju Indexa prenijela i srpska informativna agencija Tanjug, dok ga je hrvatska informativna agencija HINA prešutjela. (index.hr)

hakerski napadi napadi DOS napadi DDos Index.hr hakeri
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati