Grad Pazin i Istarska županija potpisali sporazum za otplatu kredita za izgradnju dvorane

Grad Pazin i Istarska županija potpisali sporazum za otplatu kredita za izgradnju dvorane

13.3.2013. // iPazin // Objavljeno u kategoriji Zabava

Danas je u 9 sati u velikoj vijećnici Grada Pazina održano svečano potpisivanje Sporazuma između Grada Pazina i Istarske županije o sufinanciranju otplate kredita za izgradnju školsko-gradske sportske dvorane. Sporazum su potpisali Renato Krulčić, gradonačelnik Grada Pazina i Ivan Jakovčić, župan Istarske županije.

 

Gradonačelnik Krulčić poručio je da se u ovoj godini planira početak izgradnje Školsko-gradske sportske dvorane za što su planirana sredstva u iznosu od 10.550.000,00 kuna. Od toga 9.200.000,00 namijenjeno je za izgradnju, a 1.350.000,00 za posljednju ratu kupnje zemljišta na kojem se planira gradnja Školsko-gradske sportske dvorane. Sveukupna procijenjena vrijednost izgradnje je 28.260.250,00 kuna, a sredstva su planirana u Proračunu za 2013. i 2014. godinu.

 

Pokrenut je postupak javne nabave, Odlukom o odabiru za izvođača radova je izabrana zajednica ponuda MIPCRO d.o.o. i Geoizmjera d.o.o. – oboje iz Ivanca u iznosu od 24.838,982,66 kuna, dok će stručni nadzor vršiti tvrtka Učka konzalting d.o.o. iz Pazina uz vrijednost od 247.500,00 kuna.

 

Gradonačelnik je istaknuo kako ni jednu investiciju nisu započeli, a da prethodno nisu osigurali sredstva. Tako će izgradnju dvorane sufinancirati Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, nepovratno, s ukupnim iznosom od 9.891.087,50 kuna. Za preostali dio iznosa, Grad Pazin i Istarska županija potpisali su Sporazum o sufinanciranju otplate kredita za izgradnju školsko-gradske sportske dvorane.

 

Školsko-gradska sportska dvorana namijenjena je za učenike Osnovne škole Vladimira Nazora Pazin, Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile Pazin, ali i za razne sportske udruge i klubove te programe i manifestacije. Uz to, ova će dvorana biti povezana „toplom vezom“ s Gimnazijom i strukovnom školom Jurja Dobrile, a sam smještaj doprinijet će i boljoj sigurnosti djece koja sada koriste dvoranu Pazinskog kolegija – klasične gimnazije koja, osim što je udaljenija, sa sobom nosi i opasnost prelaska preko prometnice.

 

Župan Ivan Jakovčić naglasio je kako ova sportska dvorana neće biti sjajna samo za školarce, već i za buduće generacije uspješnih pazinskih sportaša.

 

foto i tekst: pazin.hr

dvorana sporazum Istarska županija investicija otplata kredita izgradnja proračun školsko-sportska dvorana Krulčić gradonačelnik javna nabava Pazin
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati