Filmoteka:The Departed (pokojni)

Filmoteka:The Departed (pokojni)

7.6.2010. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Film

Originalni naslov:The Departed

Uloge:
Leonardo DiCaprio, Matt Damon, Jack Nicholson, Mark Wahlberg, Martin Sheen, Ray Winstone, Vera Farmiga, Anthony Anderson, Alec Baldwin, Gerard McSorley, David O'Hara, James Badge Dale, Kristen Dalton

Režija:
Martin Scorsese

Kratki sadržaj:

Scenarij se bazira na honkonškom trileru 'Infernal Affairs' koji je 2002. na azijskom tržištu ostvario velik uspjeh. Tri godine kasnije redateljske palice se prihvatio Martin Scorseese i adaptaciju scenarija povjerio bostonskom scenaristu Williamu Monahanu. U naslovnim ulogama su Matt Damon i Leo Di Caprio, dok je ulogu bossa irske mafije Scorsesse namijenio Jacku Nicholsonu. Izbirljivi 'Kinky' je ulogu prihvatio tek nakon podužeg nagovaranja.

Bostonska policija kreće u rat protiv organiziranog kriminala. Mladi i temperamentni policajac Billy Costigan (Leonardo Di Caprio) mora se infiltrirati u mafijaški sindikat ne bi li pridobio povjerenje zloglasnog šefa irske mafije Franka Costella (Jack Nicholson). U isto vrijeme Costello šalje mladog i ambicioznog kriminalca Colina Sullivana (Matt Damon) da se infiltrira među policajce kao doušnik.

Kada i kriminalcima i policajcima postane jasno da u svojim redovima imaju krtice, Billyju i Colinu prijeti opasnost da ih uhvate i odaju suprotnoj strani, pa se moraju natjecati tko će koga prije razotkriti kako bi spasili svoju glavu.

izvor: http://www.filmski.net

LC komentar:

- ocjena 7/10 - tipican hollywoodski film, nekako mi nije bio previse zanimljiv - dobio 4 oskara i brdo drugih nagrada

Leonardo DiCaprio Matt Damon Jack Nicholson film filmoteka krim film Martin Scorsese The Departed
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati